ChatGPT na hodinkách s Wear OS a nabízí chytřejšího hlasového asistenta

ChatGPT na hodinkách s Wear OS a nabízí chytřejšího hlasového asistenta
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • WearGPT má v hodinkách omezené schopnosti
  • Působí tak spíše jako ochutnávka, kudy se bude ubírat vývoj hlasových asistentů

ChatGPT a jeho klony nebo odvozeniny fascinují odbornou i laickou veřejnost. Nejjednodušší způsob, jak si jeho schopnosti vyzkoušet, je nový vyhledávač Bing. Prostřednictvím aplikací třetích stran se ale jeho schopnosti objevují i na dalších zařízeních, chytré hodinky se systémem Wear OS nevyjímaje.

Bezplatná aplikace WearGPT je k dispozici v Obchodě Play a je kompatibilní s hodinkami se systémem Wear OS, včetně Samsung Galaxy Watch 5 a Google Pixel Watch.

WearGPT podporuje hlasový vstup, takže s ním můžete komunikovat podobně jako s hlasovými asistenty typu Google Asistent. WearGPT je však spíše jeho pomocníkem než skutečnou náhradou, protože jej nelze použít k ovládání ostatních aplikací v hodinkách. Místo toho je to spíše vševědoucí asistent s umělou inteligencí, který se vám bude snažit odpovědět na vaše otázky. A co se jeho odpovědí týče, platí obvyklá výtka k AI systémům: nalezené odpovědi mohou působit naprosto přesvědčivě, ale na jejich správnost se spolehnout nemůžete.

Spíše než praktický pomocník je to zábavný společník, který naznačuje, kam se hlasoví asistenti ubírají. Asistent Google a Siri najednou nevypadají tak chytře, jak se nám ještě před pár měsíci zdálo. Výhodou těchto asistentů je, že jsou konverzační, což vám umožní bavit se o složitých tématech, místo abyste museli formulovat velmi konkrétní požadavky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze