Český rozhlas uvádí aplikaci pro Android: Český rozhlas – iRadio

1

Nová mobilní aplikace umožňuje pohodlný přístup k vybraným online službám Českého rozhlasu, ať jde o poslech živého vysílání, podcasty stanic, informace o programu či možnost snadno přejít na web stanice. Rozhlas tak vychází vstříc trendu poslechu rádia přes mobilní aplikace. Vedle uživatelů iPhonů, kteří si mohou stáhnout aplikaci iRadio ČRo, je teď aplikace Český rozhlas – iRadio k dispozici i majitelům mobilních telefonů s operačním systémem Android.

Grafické pojetí aplikace zaujme na první pohled originálním barevným provedením, které vychází z korporátních barev Českého rozhlasu. Vzhledem k důrazu na maximální komfort ovládání vznikly v rámci vývoje nového rozhraní dvě vizuální podoby téže aplikace pro telefon a tablet. Zatímco na mobilních telefonech se zobrazuje seznam stanic a po zvolení stanice podrobnosti o vysílání, na tabletu se vzhledem k možnostem většího displeje zobrazuje zároveň seznam stanic i detail zvolené stanice.

Nová aplikace iRadio pro Android

Aplikace uživatelům nabízí snadné ovládání a řadu šikovných funkcí. Při spuštění streamu se naliště automaticky zobrazí ikonka, která zůstává viditelná i při opuštění aplikace, kdy se zvuková stopa přehrává na pozadí. Pokud u poslechu rádia rádi usínáte, bude se Vám jistě hodit funkce automatického vypnutí aplikace v předem stanovený čas. Můžete si také zvolit kvalitu přenosu a přizpůsobit poslech technickým parametrům přístroje a rychlosti internetového připojení.

Český rozhlas – iRadio navazuje na aplikaci Český rozhlas pro Android, která bude bez aktualizací i nadále ke stažení v Google Play.

Vedle aplikace pro Android a iOS mohou lidé využít i aplikace pro další operační systémy - Symbian (Nokia), Windows Mobile nebo Windows Phone 7.5. Seznam dostupných mobilních aplikací Českého rozhlasu najdete zde.

Stáhnout iRadio

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroj: TZ Český rozhlas

Nejživější diskuze