Český premiér dohodl spolupráci mezi vysokými školami a Huawei

Český premiér Bohuslav Sobotka je na návštěvě Číny a při této příležitosti zavítal i do vývojového centra společnosti Huawei, kde se setkal s vedením společnosti. Výsledkem návštěvy je dohoda o spolupráci českých vysokých škol společně s Huawei.

Huawei logo

Během své návštěvy se Bohuslav Sobotka setkal mimo jiné s Wangem Shengli, který je senior viceprezidentem Huawei a členem představenstva,a také s Lu Yongem, který je předsedou Huawei pro země střední a východní Evropy. Vzájemně diskutovali o posílení spolupráce mezi Českou republikou a Huawei v oblasti komunikačních a informačních technologií. Přímo ve výzkumném středisku Huawei byl český premiér o nejnovějším vývoji Huawei v oblasti moderních technologií. „Huawei je společnost, která se zaměřuje na výzkum a vývoj technologických inovací a jsem velmi rád za možnost navštívit její vývojové centrum,“ řekl novinářům Sobotka a dodal: „Česká republika, jakožto země závislá na průmyslu aktuálně čelí velké výzvě, jak ve velkém měřítku aplikovat nové informační technologie s cílem dosáhnout průmyslové automatizace. Naše vláda klade velký důraz na vzdělání a technologii a jsem proto rád za pokračující spolupráci mezi Huawei a českými vysokými školami.“

Huawei a Bohuslav Sobotka

Právě při příležitosti této návštěvy bylo podepsáno memorandum mezi Huawei a Českým vysokým učením technickým a zcela nově pak také i s Vysokou školou báňskou v Ostravě. Každá škola obdrží finanční příspěvek ve výši 250 tisíc dolarů (zhruba 6,3 miliónů korun) na realizaci nových projektů.

Zdroje: huawei.com, parlamentnilisty.cz

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze