Čekáte na Honor 20 Pro? Možná se nedočkáte, nestihl získat certifikaci

39
Čekáte na Honor 20 Pro? Možná se nedočkáte, nestihl získat certifikaci
  • Před pár dny představený Honor 20 Pro nestihl získat certifikaci operačního systému Android
  • Ve výsledku to znamená, že novinka nemůže disponovat službami od Googlu
  • Pokud se situace ohledně sankcí neuklidní, novinku si na našem trhu možná nikdy nekoupíme

Líbí se vám nedávno představený Honor 20 Pro? Nám také, což dokazuje i naše preview. Německý WinFuture nyní přišel s informací, že se novinky dost pravděpodobně ani nemusíme dočkat. Prodeje jsou ohroženy z důvodu, že Honor nestihl získat certifikaci systému Android, a to i přesto, že sankce vůči Huawei (a tedy i Honoru) se o pár měsíců odložily.

To, že to s uvedením na trh nebude zcela jednoduché, prozradila už tisková konference. Telefon jsme si sice mohli krátce vyzkoušet, ovšem až na cenu (599 euro, zhruba 15,5 tisíce) jsme se nedozvěděli ani předpokládaný termín spuštění prodejů, ten měl být specifikován až následně.

Honor 20 Pro

Vzhledem k tomu, že Honor 20 Pro nezískal certifikaci, nemůže využívat služeb společnosti Google, tedy například Obchodu Play. Nemůže navíc přijímat ani bezpečnostní aktualizace, které udržují smartphone ve stavu, kdy není otevřený případným útočníkům.

Jaká situace tedy může nastat? Honor bude prodávat model 20 Pro pouze v zemích, kde již standardně distribuuje smartphony bez služeb společnosti Google, tedy konkrétně v Číně. Pokud by chtěl oslovit zákazníky například v Evropě, musel by Honor popohnat námluvy s Aptoide, který by mohl Obchod Play nahradit. To, že by nový smartphone však přišel o (bezpečnostní) aktualizace od Googlu, by byl pro mnohé jistě velký problém, a tak by ani v případě nahrazení Google Pay neměl Honor zcela vyhráno.

Technické parametry Honor 20 Pro

Kompletní specifikace
Konstrukce154,6 × 74 × 8,4 mm, 182 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6,26" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát48 Mpx, LED dioda, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetHuawei Kirin 980, CPU: 2×2,6 GHz + 2×1,9 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: ARM Mali-G76 MP12
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 256 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ne, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ3 2019,
Diskuze ke článku
Lukáš
Koukám kolik pokrytců se stále objevuje a nedochází jim, o čem to celé je. Každý do posledního profituje na výrobcích, které si západní firmy nechávají v číně za levno vyrábět, mnohdy v nuzných podmínkách za tichého souhlasu šustících peněz v kapsách obřích firem. Jenže čína mezi tím nelenila a dnes se z montovny světa stalo něco co americe přerostlo přes hlavu. Tohle není o žádné bezpečnosti, nikdy ani nebylo a zajimavé, že to začalo vadit zrovna teď. Vlastně možná ani ne, Donal je totiž naprostý blázen, který je schopný vyvolat válku na základě lží a pomluv. Huawei nepoužívám, ale tohle sprostá diktatura ze strany usa.
Lukes
Ač nejsem majitelem Huawei či Honor, tak mi je jich líto.. :-(
Pacik
"pokud nevidite souvislosti s bezpecnosti" - Můžete sem dát prosím odkaz na zdroj, kde jste se dočetl, že zařízení od Huawei nejsou dostatečně zabezpečená, nebo obsahují nějaký škodlivý kód?

A jen tak mimochodem, opravdu by mně zajímalo, co nosí v kapse člověk jako ty, který nijak nepodporuje Čínu tím, že by kupoval u nich vyrobené věci...
Pesedm
A šmitec...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze