Bratr narkobarona Pabla Escobara uvádí ohebný telefon s cenou pod 10 tisíc korun

20
Bratr narkobarona Pabla Escobara uvádí ohebný telefon s cenou pod 10 tisíc korun
  • Zájemci obdrží smartphone s 7,8" ohebným AMOLED Full HD+ displejem
  • Escobar Fold 1 vychází z modelu Royole FlexPai
  • Chlubí se 4 000mAh baterií, dvojicí fotoaparátů a až půlterabajtovým úložištěm

Ohebné telefony, to zdaleka není jen Samsung Galaxy Fold, Huawei Mate X či nedávno znovuzrozená „žiletka“ Motorola Razr, ale také model Escobar Fold 1. Smartphone, za kterým stojí 71letý Roberto Escobar, bratr notoricky známého narkobarona, o jehož životním příběhu se natáčí filmy i seriály pro Netflix, disponuje rovněž ohebnou obrazovkou a na rozdíl od konkurence stojí pouhých 349 amerických dolarů, tedy přibližně 9 600 korun i s českou daní!

A jak je to možné? Podle Roberta je smyslem pokořit samotný Apple. „Mnoha lidem jsem říkal, že Apple jednou porazím. Obejdu mobilní operátory i prodejce, abych mohl zákazníkům prodávat telefony, které stojí pouhých 349 dolarů a Samsung a další společnosti je prodávají za tisíce dolarů. Toto je můj cíl, porazit Apple, a to pěkně po svém,“ řekl Roberto Escobar v rozhovoru pro Digital Trends. Dokonce se podělil o informaci, že se chystá Apple zažalovat, a to údajně proto, že podvádí zákazníky, kterým prodává předražené smartphony. K podání žaloby má dojít již šestého ledna příštího roku.

Zpátky však k samotnému smartphonu Escobar Fold 1. Pozornější čtenáři si již jistě všimli, že je dosti podobný modelu Royole FlexPai, z něhož vychází. Na přední straně je 7,8" AMOLED Full HD+ displej s poměrem stran 4:3. Uvnitř pak tiká osmijádrový Snapdragon 8150, který doplňuje grafický čip Adreno 640 a 6/8 GB operační paměti typu LPDDR4X. Za 349 dolarů zájemci obdrží variantu se 6GB RAM/128GB úložištěm, za příplatek pak lze objednat až půlterabajtovou verzi s 8 GB RAM. Uvnitř najdeme Android 9 Pie a telefonu neschází ani dvojice snímačů o rozlišení 16 + 20 megapixelů a shodné světelnosti f/1.8. Celodenní výdrž má zajistit baterie o kapacitě 4 000 mAh, kterou lze nabíjet skrze USB-C.

Podle Escobara navíc nemůže Escobar Fold postihnout nepříjemnost, která se stala Samsungu s Galaxy Fold. „Můj telefon se nemůže rozbít, protože panel nemá skleněný povrch. Naši obrazovku pokrývá speciální typ plastu a přitom jsme stále dosáhli nejlepšího možného rozlišení. Speciální plastový povrch tohoto panelu je velmi těžké zničit.“ Escobar se chlubí také vysokou bezpečností: „Ohebný displej je pěkná věc, ale v našem telefonu máme rovněž speciální druh zabezpečení, díky čemuž je velmi obtížné zařízení napadnout.

Nebudu tvrdit, že je telefon 100% bezpečný, ale řeknu vám, že společnosti jako Apple nebo Samsung jsou 100% připraveny vyhovět požadavkům všech vlád na světě. To my nejsme. Stejně tak pouzdro, které obdržíte ke každému telefonu, obsahuje speciální vrstvu, která blokuje RFID signál.“ Pokud vás Escobar Fold 1 zaujal, ať už výbavou nebo zajímavou marketingovou kampaní (viz přiložené video), můžete si jej objednat přímo na stránkách společnosti Escobar.

Technické parametry Royole FlexPai

Kompletní specifikace
Konstrukce134 × 190,3 × 7,6 mm, 320 g, konstrukce: rozevírací
DisplejAMOLED, 7,8" (1 920 × 1 440 px)
Fotoaparát16 Mpx
ChipsetQualcomm Snapdragon 855, CPU: 1×2,84 GHz + 3×2,41 GHz + 4×1,78 GHz, GPU: Adreno 640
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 128 GB / 256 GB / 512 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ?
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor3 970 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostleden 2019, 30 000 Kč
Diskuze ke článku
349dolaru
Tak kdo to prubne objednat? Dojde Phone nebo sáček s fetem v krabici 😀😀😀😀
HuaweiBestOf
Takhle se točí reklama
rrr
Tak to je fakt zajímavý. Najednou to jde prodávat něco podobnýho za míň jak 10K.
Carda
Vypadá to jako ten čínský FlexPai tudíž v zavřeném stavu má jedna z jeho stran 16:9 což je paráda ten 4:3 celkový nějak přežiju tak že se zdá že to je můj kandidát. Radši podpořím narkobarona než výrobce kteří jsou jak na drogách například Sony a Samsung :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze