Botanicula již brzy na iPadu

4

České studio Amanita Design plánuje port své další hry. Nyní se můžeme těšit na kouzelnou adventuru ze snové přírody Botanicula. Ta představuje hned pětici hlavních hrdinů a příběh o záchraně lesa. Samozřejmě nechybí naprosto nezapomenutelné audiovizuální zpracování.

Tvůrci brilantní hry Machinarium připravují port své další hry. Tentokrát dojde na jejich poslední vydaný titul, tedy Botaniculu. Ta je o poznání kratší a jednodušší než Machinarium. V lecčems jsou si ale hry velmi podobné. Také jde o adventuru s velmi výraznými audiovizuálními prvky a originální hratelností. Celý příběh se odehrává ve snovém světě, který je plný roztomilých stvoření. Tuto rovnováhu ovšem přicházejí zničit temní pavouci, kteří požírají vše živé a krásné. Oproti Machinariu ale neovládáte jediného hrdinu, nýbrž celou pětici, přičemž každý má jiné schopnosti. Díky tomu budete muset poznat, kdo se ke kterému úkolu hodí více.

Vydání Machinaria se neobešlo bez několika chyb, tak uvidíme, zda na tom Botanicula bude při startu lépe. V tuto chvíli je tedy oznámená verze pro iPad a můžeme jen doufat, že další budou následovat. Datum vydání zatím není znám.

Zdroje: twitter.com

Diskuze ke článku
tom
Doufám že to portují i na android, protože tohle je další perfektní česká hra.
Lukáš
Juchů:-)
Lůca
panejo, opravdu paráda! Ať se snaží, byla by škoda, kdyby to nebylo pro android... :)
nevíte, jestli je hra placená, nebo ne? ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze