BlackBerry Priv dostane Android 6.0 příští rok

18

BlackBerry Priv je na trhu pouhou chvíli, například v USA u operátora AT&T, a už se začalo spekulovat o tom, kdy dostane nový Android 6.0 Marshmallow. BlackBerry totiž doteď spoléhalo svůj operační systém na OS 10 a Priv je prvním modelem s Androidem. Bude tedy důsledným výrobcem, který své modely ukázkově aktualizuje?

BlackBerry se Androidu dlouhou dobu vyhýbalo a ve svých zařízeních používalo svůj vlastní systém, který je sice zajímavý, ale problémem jsou chybějící aplikace. Špatné prodeje se nyní bude snažit BlackBerry zvrátit svým prvním modelem s Androidem, který navíc nabídne vysouvací hardwarovou klávesnici. BlackBerry Priv vstoupil do prodeje s verzí 5.1 a uživatele už zajímá, kdy a hlavně zda vůbec dostane nový Android 6.0 Marshmallow.

TIP: Nový model PRIV by BlackBerry: špičková výbava s bonusem

BlackBerry ale uživatelům slíbilo, že během příštího roku se Androidu 6.0 uživatelé určitě dočkají. Přesný termín zatím nepadl, ale očekává se první čtvrtina roku 2016. Doufejme tedy, že se BlackBerry zařadí do menšiny výrobců, která svá zařízení s Androidem ukázkově aktualizují.

Technické parametry BlackBerry Priv

Kompletní specifikace
Konstrukce147 × 77,2 × 9,4 mm, 192 g, konstrukce: vysouvací, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 5,4" (1 440 × 2 560 px)
Fotoaparát18 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 808 MSM8992, CPU: 2×1,8 GHz + 4×1,4 GHz, GPU: Adreno 418
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 410 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ4 2015, 22 440 Kč

Zdroje: phonearena.com, androidcentral.com

Diskuze ke článku
Milan
V čem je lepší 6.0 ?
satai
Ars mela soucasnou podobu v rukach a nadsenim tedy nehyri: http://arstechnica.com/gadgets/2015/11/two-days-with-the-blackberry-priv-it-needs-to-be-better/

(Nez tu nejaky pubertalni manager beze cteni rekne, ze "proste Android" a "BB10 RULEZZZZ", tak podotykam, ze to, na co si stezuji, jini vyrobci Androidu zvladaji)

Osobni pocit: byla by skoda, kdyby to nedotahli. Pokud daji soft do poradku, tak by 1) byl na svete celkem originalni Android 2) konecne by tu zase bylo pouzitelne BB
Josef
Moc Blackberry nerozumim. Takový mimořádný a unikátní stroj a oni místo aby rozjeli celosvětovou kampaň, aby se o něm dozvěděli všichni a ne jen hrstka nadšenců a aby ho začali prodávat ihned a na všech trzích! tak radši uzavřou jen nějakou smlouvu o exkluzivitě prodeje s nějakým operátorem v jedné jediné zemi.
Firmy jako Blackberry si vyloženě říkají o krach.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze