BlackBerry 10 ukazuje mapy, hodiny a ovládání hlasem

Nová platforma BlackBerry 10 je prakticky za rohem a doteď jsme se prostřednictvím úniků dozvěděli o mnoha jejích aspektech a prvcích. Jak se však blížíme vydání, začínají se objevovat více specifické aplikace a jejich vzhled. Nové obrázky tak ukazují například mapy, hodiny a hlasové ovládání.

Jako první se ukazuje hlasové ovládání, které je však zcela základní a nedisponuje inteligencí Google Voice či Siri od Applu. Pomůže vám při volání nebo psaní sms zpráv, nad rámec stanovených příkazů však nejde. Také jazyková podpora je zatím značně omezená, pro úplný seznam si však budeme muset počkat na finální verzi.

Hlasové ovládání

Aplikace map má za cíl nabídnout velmi jednoduché a přehledné rozhraní, má však problémy s příliš dlouhým nahráváním. Jinak si půjde stanovit oblíbená místa v okolí, nic více zatím známo není.

TIP: Podívejte se také na dříve uniklé screenshoty prostředí.

Mapy

Hodiny nakonec nabízí hned několik funkcí. Kromě budíku slouží také jako časovač, stopky a hub světového času. Všechny aplikace mají ocelově šedý vzhled a barevnou paletu s jednoduchým uživatelským rozhraním. V brzké době bychom měli spatřit i další aplikace.

Hodiny, budík a stopky

Zdroje: bb10believe.blogspot.ca, crackberry.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze