Bezpečnostní díra v iOS 9? Reálná hrozba nebo fikce?

2

Vypadá to, že ani iOS 9 nebude hned při oficiálním uvolnění pro širokou veřejnost dokonalým systémem. Minimálně slova Applu o tom, jak zapracoval na optimalizaci a především bezpečnosti, jsou poměrně silná. Především bezpečnostní stránka vypadá, že není vůbec tak dotažená, jak si Apple představoval.

TIP: Jak přejít z iOS 9 zpět na iOS 8 (návod)

Na internetu se objevilo video, které poukazuje na bezpečnostní díru v novém iOS 9. Je jedno, zda vlastníte iPhone s Touch ID nebo bez něho. Stačí mít v iPhonu nainstalován iOS 9 ve verzi 13A344 a postupovat podle postupu na videu.

Vše jsme samozřejmě otestovali, a to rovnou na dvou různých iPhonech, které běží na výše zmíněné verzi systému. V obou případech po snaze sdílet text v SMS zprávě po nás chtěl iPhone zadat kód. U nás se tedy bezpečnostní díra neobjevila, a tak vyvstává otázka, zda bezpečnostní díra v iOS 9 opravdu je, popřípadě v jakém rozsahu. A jak to máte vy?

Zdroje: youtube.com

Diskuze ke článku
Roman
Tak jsem to tedy také vyzkoušel na iphonu 6 a nic. Když dám sdílet přes sms, tak to chce buď otisk nebo kod - tudíž u mě dobrý.
Pesedm
Je tam...
Příští týden budou oznámeny další.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze