Bezdrátové nabíjení pro elektromobily? Díky Qualcommu realita

3

Bezdrátové nabíjení bylo nedávno ještě velké sci-fi. Dnes již takto nabíjíme chytré telefony a možná to nebude dlouho trvat a nabíjet se takto budou i elektromobily.

TIP: Bezdrátovému nabíjení již nebudou vadit kovová záda u telefonů

Bezdrátové nabíjení chytrých telefonů se pomalu stává naší běžnou součástí života. Díky americké společnosti Qualcomm by bezdrátové nabíjení nemusela být utopie ani u elektromobilů. Tato společnost vyvinula systém s názvem Halo, který využívá i například Formule E, jenž by se mohl brzy objevit na veřejnosti.

Včera Qualcomm oznámil dohodu se švýcarskou společností Brusa Elektronik, která má bezdrátové nabíjení dodávat jiným společnostem. Švýcarská společnost říká, že je také v kontaktu hned s několika výrobci automobilů.

Qualcomm bezdrátové nabíjení elektromobilu

„Bezdrátové nabíjení vyhraje,“ řekl generální ředitel společnosti Josef Brusa v tiskovém prohlášení o vzájemné dohodě obou společností.

Bezdrátové nabíjení vozu není rozhodně rychlejší než nabíjení vozu přes kabely, ale rozhodně se jedná o pohodlnější cestu a s největší pravděpodobností je jen otázka času, kdy budeme v nákupních centrech potkávat vyhrazená parkovací místa pro elektromobily s technologií bezdrátového nabíjení.

Zdroje: theverge.com, qualcomm.com

Diskuze ke článku
Pítrsan
Nákupními centry to začne. Ale pohodlnost vyhrává a konkurence to dožene do absurdity. Myslím, že nabíjení v křižovatce či během zácpy není daleko od (budoucí) reality!
skacelp
Pohodlnost a její nadbíhání způsobuje degeneraci lidstva a to pak koupí za těžce vydělané, ba vydřené peníze cokoliv. A to je cílem těch, kteří "velí" této churavějící společnosti. O tom to je! Lidé neblbněte!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze