Bezdrátové nabíjení bude jednodušší. Dvě velké aliance se sloučí

4

Bezdrátové nabíjení si získává stále větší popularitu jak u výrobců, tak i u uživatelů. Podobně jako v dalších oblastech, ani zde však neexistuje jeden jednotný standard, ale jsou velké aliance výrobců, kdy každá prosazuje ten svůj. Nyní však Alliance for Wireless Power (A4WP) a Power Matters Alliance (PMA) oznámily, že se do konce roku sloučí.

Nová skupina získá dvojnásobnou sílu, protože každá z těchto skupin si do ní přinese své zdroje, partnerství a technologie, které dosud vyvíjela na vlastní pěst. Některá z těchto partnerství přitom už nyní sdílí a členy obou aliancí jsou například AT & T, Qualcomm, Samsung nebo Powermat. Jednou z klíčových technologií, kterou takto obě aliance sdílí je rezonanční technologie, která umožňuje na jedné nabíjecí podložce nabíjet najednou více zařízení.

Bezdrátové nabíjení

TIP: Bezdrátové nabíjení se dostane do počítačů příští rok

Toto sdružování sníží počet hráčů na poli bezdrátového nabíjení ze tří na dva. Posledním zbývajícím konkurentem nové skupiny, tak zůstane pouze Wireless Power Consortium (WPC) a jeho celosvětově rozšířený standard Qi. Je otázka, zda se i WPC k nově vzniklé alianci přidá, nebo zda jí bude převálcováno. Každopádně by na tom mohli v konečném důsledku vydělat spotřebitelé, kteří by se mohli dočkat nových technologií i příslušenství.

Zdroje: technobuffalo.com, talkandroid.com

Diskuze ke článku
rhh
Lze si koupit přijímač bezdrátové nabíjení. Mala ohebna plastová podložka, která se vloží pod kryt jakéhokoliv telefonu a vyvedenym konektorem připojí k Micro usb.
Lubos
A proc bych si mel zaprasit usb konektor nejakou stupidni redukci? Kdyz misto toho bych radeji vyuzil moznost pripojit mys ci klavesnici pres USB ci bt.A nabijet bezdrat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze