Bezdrátová sluchátka Sony WF-SP900 odolají i slané vodě a nabídnou vlastní paměť

1
Bezdrátová sluchátka Sony WF-SP900 odolají i slané vodě a nabídnou vlastní paměť
  • Na začátku roku představilo Sony model WF-SP700, kompletně bezdrátová sluchátka
  • Nástupce nese označení WF-SP900 a přináší mnoho vylepšení
  • Sluchátka mají vlastní paměť, a nově tak smartphone již vůbec nepotřebují

Sony právě představilo chytrá sluchátka WF-SP900, která volně navazují na model WF-SP700, který Sony představilo na začátku roku v rámci veletrhu CES v Las Vegas. Nová generace však přináší mnoho vylepšení – například naprostou samostatnost díky vlastní paměti, stejně jako je tomu u sluchátek Gear IconX.

Vyzkoušeli jsme bezdrátové špunty od Sony Můžete se s nimi potápět i v moři (IFA 2018)

Sluchátka WF-SP900 se chlubí 4GB pamětí, do které se tedy bez problému vleze několik set vašich oblíbených písniček. Velkým benefitem je, že nová sluchátka jsou nejenom zcela bezdrátová, ale také voděodolná, a to i vůči slané vodě, kam většina odolné elektroniky nesmí i přes voděodolnost. Sluchátka do uší splňují standard IPX5/8 a umožní vám plavat v bazénu nebo v moři a potápět se až do hloubky 2 metrů. Jsou také omyvatelná, takže je po tréninku můžete snadno vyčistit. Splňují také standardy normy IP6X, díky čemuž jsou odolná i proti prachu.

Sony WF-SP900

Sony zapracovalo i na designu a ergonomii. Sluchátka lze individuálně upravit tak, aby vám co nejlépe padla do uší kombinací jedné ze čtyř velikostí koncovek a tří velikostí závěsných oblouků. Pro vodní aktivity je nutné použít koncovky určené pro plavání, které jsou také dodávány ve čtyřech velikostech. Pro klid duše můžete navíc použít zabezpečovací řemínek. V uších drží nová sluchátka perfektně.

Abyste nebyli zcela vytrženi z reality, můžete si aktivovat režim Ambient Sound, který zpřístupní i ruchy okolí. V režimu Voice je stupeň ruchů utlumen, větší důraz je kladen na samotný zvukový projev sluchátek. Oba režimy působí velice přirozeně, což jsme si otestovali na vlastní uši.

Sony WF-SP900

V Sony vylepšili i styl ovládání. Hudbu si můžete snadno zesílit nebo ztlumit dvojitým poklepáním. Pomocí tlačítek můžete přehrávat, přehrávání zastavit, přeskočit na další skladbu nebo se vrátit k předchozí. Tlačítka se dají dobře nahmatat a ovládání je tak pohodlné. Ovládání režimů (tedy Voice a Ambient Sound) je nutné řešit skrze aplikaci a propojený smartphone. K počítači se připojíte prostřednictvím USB-C kabelu, který je součástí balení. Kabel můžete také používat k nabíjení nabíjecího pouzdra a pro snadné párování nechybí technologie NFC.

Sony WF-SP900

Co se týká výdrže, záleží, jakým stylem budete sluchátka používat. Pokud budete streamovat skrze Bluetooth, výdrž se zastaví na 3 hodinách, nabíjecí pouzdro přidá dalších 9 hodin. Pokud budete přehrávat přímo z paměti sluchátek, vydrží až 6 hodin a až 21 hodin s nabíjecím pouzdrem.

Sluchátka budou v prodeji od listopadu za 279 euro, tedy asi 7 tisíc korun.