Bez nabíjení vydrží několik dnů. Jaké je Lenovo Vibe P1?

11

Lenovo na veletrhu IFA v Berlíně představilo svůj model Vibe P1, který se zařadí mezi slušně vybavené mobily s velmi dobrou výdrží na jedno nabití. Díky kovovému tělu také velmi dobře vypadá a zaujme i čtečkou otisků prstů. My jsme novinku přímo na veletrhu měli možnost vyzkoušet. Přečtěte si naše první dojmy a podívejte se na fotogalerii a videopohled.

Pokud také nesnášíte každodenní dobíjení vašeho chytrého telefonu, zbystřete. Lenovo představilo telefon s velkým akumulátorem s úctyhodnou kapacitou 5 000 mAh, který slibuje zajistit několikadenní výdrž při běžném používání. Telefon navíc zaujme kovovým unibody tělem s elegantním designem. O energii z velkého akumulátoru se také můžete rozdělit, telefon totiž disponuje reverzním nabíjením a může sloužit jako powerbanka. Načerpat energii tak může například vaše příslušenství nebo kamarád s jiným telefonem.

Lenovo Vibe P1

Rozměry telefonu jsou větší nejen kvůli 5,5palcovému FullHD displeji, který je velmi kvalitní, ale také právě kvůli většímu akumulátoru, který může jak za větší tloušťku 10 milimetrů, tak za vyšší hmotnost 189 gramů. Ani jedno ale vůbec ničemu nevadí. Telefon padne velmi dobře do ruky a působí solidně. V horní a spodní části zadní strany se nacházejí plastové záslepky, pod kterými se skrývají dvě antény. Pod horní nalezneme také slot pro SIM kartu i microSD kartou, kterou lze rozšířit paměť o kapacitě 32 GB.

Lenovo Vibe P1 – první pohled z IFA 2015

Pod displejem zaujme domovské tlačítko se čtečkou otisků prstů, která funguje, stejně jako u Samsungu, Applu nebo Sony, formou pouhého přiložení prstu. Jak je vidět z technických specifikací níže nebo našeho podrobnějšího článku, ve výbavě nechybí nic důležitého a kromě LTE a NFC zaujme také použití procesoru od Qualcommu místo Lenovem běžně používaného MediaTeku. I to ukazuje, že to s telefonem myslí na evropských trzích vážně.

Lenovo Vibe S1 by se mělo začít prodávat už příští měsíc a mezinárodní cena je stanovena lehce nad 8 tisíci korunami.

Technické parametry Lenovo Vibe P1

Kompletní specifikace
Konstrukce152,9 × 75,6 × 9,9 mm, 189 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 160 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 615 MSM8939, CPU: 8×1,5 GHz, GPU: Adreno 405
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.1
Akumulátor5 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:56 hodin
Dostupnostprosinec 2015, 8 700 Kč
Diskuze ke článku
PCKarlos
Je to dualSIM?
jura
Pujde vymenit baterie?
N7610
Že by inspirace u Huawei Mate 7 :-)
Šimon Vobruba
Šimon Vobruba
To vypada velmi rozumne. Pokud to bude mit hlavne plynuly system, bude to nejak aspon trochu slusne fotit a podporovat odemykani poklepanim, tak to muze byt hodne zajimava koupe. Specialne pokud lenovo doda i nejake prislusenstvi jako treba aktivni kryt.
Dodava vam lenovo rovnou na festivalu vzorky pro recenzovani, kdyz uz pujde mobil za chvili do prodeje?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze