Beats Electronics chce údajně ukončit spolupráci s HTC

7

Světový bestseller v oblasti výroby stylových sluchátek značky Beats By Dr. Dre, společnost Beats Electronics se chystá vyplatit tchajwanské HTC z jeho 25% podílu ve firmě. Důvodem je podle všeho snaha o větší samostatnost a svobodu při vývoji i celkovém řízení firmy.

Zprávu o přípravě celé transakce přinesl renomovaný deník The Wall Street Journal. Nejedná se o žádné velké překvapení, ale spíše o přirozený výsledek vývoje vztahů obou subjektů v posledních letech.

Nejprve HTC odkoupilo za 300 miliónů dolarů 50,1% podíl v Beats Electronics v roce 2011, aby se tak stalo většinovým vlastníkem. Velký a strmě stoupající úspěch sluchátek Beats By Dr. Dre (příjem společnosti vloni přesáhl 1 miliardu dolarů) však dodal původním zakladatelům větší sebevědomí a tak od HTC za 150 miliónů dolarů odkoupili polovinu jeho podílu v minulém roce. Mezi tím také v dubnu roku 2012 HTC skončilo s dodáváním sluchátek Beats Audio ke svým telefonům, což na vztazích obou firem určitě také nepřidalo.

Sluchátka značky Beats By Dr. Dre jsou dnes mezigenerační módní záležitostí

Tip: přečtete si také článek - HTC slaví, vlajková loď One získala prestižní ocenění EISA

Zatím se neví, jak je celá transakce daleko a kolik se Beats Electronics chystá HTC za 25% podíl ve firmě zaplatit. Každopádně je jasné, že tchajwanský výrobce se nachází v situaci, kdy se mu každá větší suma rozhodně hodí do krámu. Jeho telefonům se totiž celkově dlouhodobě nedaří a vytrvale klesají zisky i tržní podíl. Pokud nakonec celý obchod proběhne je nejasné, jestli se i přes to formou licence bude ve smartphonech od HTC i nadále objevovat softwarový ekvalizér Beats Audio. O dalším dění vás budeme informovat.

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
Vyko Just
Vyko Just
"Sluchátka značky Beats By Dr. Dre jsou dnes mezigenerační módní záležitostí" :D :D krásně napsáno!
Marian Lipták
Marian Lipták
Tak se jim nedivím, vždyť htc jim se svým mizerným odporným zvukovým výstupem jen kazí jméno!
petr
Myslim, ze to moc velka skoda nebude... Znama firma to je, ale v mobilech se tedy vubec nepredvedli a u ostatniho audia jsou max. prumer :/ Pro me osobne je to jen "modni doplnek".
LaBrie
Cely Dr. Dre a jeho po*rane Beats Audio je len image a nic ine. Dizajn bez zvukovej kvality. Umely produkt na rychly zisk. Co tak Koss, Sennheiser, AKG alebo ine naozaj kvalitne znacky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze