Bada: jak aktualizovat software? (návod)

7

Platforma Bada není v současnosti příliš rozšířená, přesto jsme na ni nezanevřeli a přinášíme vám návod, jak aktualizovat software vašeho telefonu. Jako demonstrativní vzorek nám posloužil Samsung S8600 Wave 3.

U telefonů Samsung s Badou platí, že aktualizaci softwaru lze provést dvěma cestami. Jednak přes program Kies, a také v samotném telefonu, skrze OTA (aktualizace vzduchem) bez potřeby použít počítač. V dnešním návodu vám ukážeme jak metodu, kdy si software aktualizujete přímo v telefonu, tak metodu updatu přes Kies.

TIP: přečtěte si recenzi Samsungu Wave III

Samsung S8600 Wave 3 - oficiální fotografie

Metoda OTA - co je potřeba?

  • Nabitý telefon, alespoň na 70%
  • Být v přítomnosti bezdrátové sítě Wi-Fi nebo mít aktivován internet v mobilu s vysokým datovým limitem FUP (minimálně 1 GB)

Obecné informace

Aktualizaci jsme provedli na mobilním telefonu Samsung Wave 3 s Badou 2.0. V telefonu nám byla nabídnuta aktualizace na verzi XXLA1. Proces celé aktualizace nám nezabral více jak deset minut. Během této aktualizace doporučuji s telefonem nijak nemanipulovat.

Přehled změn a postřehů aktualizace LA1

  • nová aplikace GTalk
  • podpora Flash 4.0 Lite v internetovém prohlížeči
  • rychlejší fixace satelitů GPS
  • lepší pohotovostní výdrž
  • vyšší výkon, rychlejší rolování notifikační lišty
  • občas dochází ke kostičkování obrazů načtené webové stránky
  • Bada 2.0.

Snímky z fotoaparátu s novým softwarem LA1

Proces aktualizace - metoda OTA

1. Přihlašte se do bezdrátové Wi-Fi sítě nebo aktivuje mobilní data (nutno vyšší FUP limit). Jděte do nastavení -> obecné -> aktualizace softwaru -> aktualizace

2. Vyskočí vám okno o tom, zda je k dispozici nová aktualizace -> dejte stahovat -> až dojde ke stažení aktualizace, klikněte na instalovat -> telefon se restartuje a instalace aktualizace probíhá na pozadí - tato činnost trvá několik minut. Po aktualizaci je možno telefon standardně používat.

Proces aktualizace v programu Kies

Program Kies slouží nejen k aktualizaci, ale umožňuje také kompletní správu telefonu. Lze i zálohovat a obnovit obsah telefonu (zprávy, kalendář, kontakty, multimediální obsah). Kies nahradí i multimediální přehrávač, v sekci knihovna můžeme synchronizovat obrázky, hudbu i videa s PC. Nabízí také přímý přístup k aplikaci Samsung Apps, kde můžeme stahovat placené i bezplatné aplikace a hry. Podporována je synchronizace s Outlookem i Google účtem.

TIP: Program Kies můžete stahovat zde

Metoda skrze Kies : co je potřeba?

  • Nabitý telefon na minimálně 70%
  • Datový kabel microUSB
  • Počítač nebo notebook
  • nainstalované ovladače a program Kies

1. Po připojení telefonu přes datový kabel a spuštění programu Kies, vyskočí hláška o dostupnosti nového softwaru. Klikněte na aktualizovat.

2. Program chce, abyste odsouhlasili podmínky, a dále se Vás zeptá, zda chcete zálohovat svůj obsah (uložení). Poté již dochází ke stahování aktualizačního balíku a následné instalaci.

3. Nyní dochází k instalaci nového softwaru. Během aktualizace telefon neodpojujte ani s ním jinak nemanipulujte. Po dokončení se váš telefon restartuje a v programu Kies se objeví hláška o tom, že aktualizace byla zdárně dokončena.

TIP: přečtěte si recenzi Samsungu Wave III

Jak se Vám dnešní návod líbil? Pokud máte nějaké připomínky, dotazy či tipy k této aktualizaci, přispějte do diskuze pod článkem níže.

Diskuze ke článku
Petr
Vůbec bych se nezlobil, kdyby tu bylo o badě více rušno :-(
Robert
Aktualizáciu cez KIES nedoporučujem. Veľa ľudí má problém s nefunkčným telefónom. Telefón sa cyklicky reštartuje po nabehnutí úvodnej obrazovky. Dočítal som sa o tom až po tom, čo mi KIES dnes takto updatol S8530-ku. Samsung túto chybu uznáva ako chybu vlastného softwaru. Ale čo mi to pomôže, keď telefón musí ísť do servisu???. Všetko prebehlo v pohode, kies našiel telefón, ponúkol update,stiahol, nainštaloval a telefón znefunkčnil...
fryy
mne to cez kies zblblo tiež. teraz niečo k bade2. niektoré veci sa poriadne zhoršili. napr. z denníka hovorov zmizli počítadlá hovorov a presťahovali sa hlboko do nastavení, do položky kde by to človek vôbec nečakal. treba otvoriť nastavenia, potom všeobecné a tam otvoriť použitie. podobne je to aj s ekvalizérom. ten z hudobného prehrávača zmizol do nastavení, kde treba vybrať hudobný prehrávač a až tam ekvalizér. takýchto nezmyslov je tam niekoľko. plusom je to, že na úvodnú obrazovku si môžem dať kontakty, pribudla rýchla voľba a na úvodné obrazovky možno dať ľubobolné aplikácie. celkový dojem z bady2 je preto u mňa veľmi rozpačitý. keby som vedel o tých nelogických zhoršeniach, tak by som sa vážne zamýšľal nad tým, či opustím badu 1.2.
Lucka
Já prostě nedokážu ten software aktualizovat. :/ Mám nejstarší S8500 a Badu mám ještě 1.0, při pokusu o aktualizaci z telefonu mi to hlásí že telefon je neregistrován (koupen na netu), přes Kies se mi aktualizace nenabídla a ani po recenzích to nechci zkoušet, tak co s tím? Potřebovala bych návod pro blondýnku :/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze