Audiopill vám umožní prožít technopárty zevnitř

7

Jedním z nejvýstřednějších a nejbizarnějších gadgetů, který se kdy objevil na Indiegogo, má šanci se stát pilulka Audiopill, kterou vytvořil český umělec Jan Poope. Speciální pilulka, kterou spolknete, po dobu až 10 hodin buší do vašich vnitřností v předem nastaveném BMP.

S Audiopill máte pocit, jako když stojíte uprostřed koncertního sálu s výkonným audiosystémem. Nebo jak to autor přirovnává: „Jako když stojíte v tovární hale plné kovoobráběcích strojů a do břicha si ještě vrážíte příklepovou vrtačku.“ Rozdíl je nicméně v tom, že se vše odehrává uvnitř vašeho těla a zažíváte to naprosto soukromě. Vaše okolí nic nezaregistruje.

Audiopill

Elektronika v Audiopill je pevně zapouzdřená a aktivace a přepínání probíhá postupným přikládáním magnetu, který spíná magnetické jazýčkové relé. K dispozici jsou tři úrovně vibrací – 95, 130 a 143 BPM. Jakmile pilulku spolknete, už nemáte možnost jí vypnout nebo přepnout úroveň vibrací. Životnost baterie je přitom deset hodin.

Po spolknutí trvá asi hodinu, než se Audiopill dostane trávicím traktem dolů. První minuty si musíte držet na hrudi dlaň, abyste vnímali údery. Když už se ale dostane do oblasti pánve, efekt je velice intenzivní.

V tuto chvíli je Audiopill ve fázi funkčního prototypu. U příležitost vernisáže výstavy Prolapse of Love, jejíž je experiment součástí, však bude 14. ledna spuštěna i crowfoundingová kampaň na indiegogo.com, která má za cíl dát možnost pořídit si Audiopill všem zájemcům. Jeden ručně vyrobený prototyp přitom vyjde na 120 euro (3 240 Kč), set dvou pak na 230 euro (6 210 Kč) s dodáním v květnu 2016.

Zdroje: indiegogo.com, audiopill.net

Diskuze ke článku
Josef
Proc je tenhle clanek na Mobilenet? Ja tady chci cist o mobilech.
vcx
to je omyl nebo jen stupidita redaktora?
vaclaf
Tato věc Vám opravdu nezpůsobí žádný audiozážitek. Leda by to šlo spárovat s telefonem přes Bluetooth a při přehrávání hudby by to prohlubovalo vjemy basů. Leda tak. Jinak to patří samozřejmě na jiné stránky. Je to spíš zajímavost pro velmi úzkou skupinu lidí. :D :D
Jakub
Pište tady o mobilech, ne o análech!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze