AsusPro BU201 oficiálně: řádný byznysový notebook

3

Asus má několik řad svých notebooků. Mezi ně patří levné notebooky, střední třída a ty nejlepší, ale tak nějak chybí přenosné notebooky pro byznys. Firemní notebooky však mají už svého zástupce i u Asusu, je jím AsusPro BU201.

AsusPro BU201 má 12,5" displej o rozlišení 1 920 × 1 080 pixelů, jelikož se jedná o poměrně malou úhlopříčku, tak jemnost nebude sebemenší problém. Jako hlavní výpočetní jednotka poslouží procesor Intel Core i5 nebo i7, ve kterém se nachází i grafický akcelerátor a to buď Intel HD 4400, případně Intel HD 5000. Procesoru asistuje až 12 GB operační paměti a pro úložiště poslouží 2,5" šachta, přičemž bude možné v ní mít buď pevný disk o kapacitě 500 GB nebo 1 TB, případně bude možno osadit jej 500GB SSHD. V uprostřed klávesnice se také nachází trackpoint.

Oficiální fotografie

O konektivitu se postará 3× USB 3.0, ethernetový konektor, VGA port, mini DisplayPort, SmartCard čtečka, čtečka SD karet a slot na microSIM kartu. Samozřejmostí je TPM čip a čtečka otisků prstů, která je u tohoto druhu notebooků vcelku běžná. Asus nezapomněl ani na dokovací stanici, kterou nazval AsusPro Ultra Docikng Station a ta umožní snadno připojit externí displej, klávesnice a další periferie jediným konektorem.

Oficiální fotografie

Hmotnost notebooku činí jen 1,27 kg. Laptop také obsahuje aktivní ochranu pevného disku, která brání ztrátě dat při nechtěném pádu notebooku, tato technologie se již dříve objevila u notebooků ThinkPad. Aktuálně není známa cena ani dostupnost.

Zdroje: notebookitalia.it, liliputing.com

Diskuze ke článku
iOSHater/AndroidHater
Než jsem článek otevřel, tak jsem byl dost skeptický. Osobní zkušenost s laptopy od Asusu je dost špatná (narozdíl od tabletů). Ale tohle nevypadá vůbec špatně. Záleží ale na tuhosti trackpointu a celého šasi.
Satai
Libi. Snad bude rozumna cena a nebude tam nejaka obskurni komponenta, ktera by trotlovala pod linuxem.
Standa
Mohl by být k dispozici i s větší úhlopříčkou, na malém NTB já osobně skoro nic neudělám.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze