ASUS ZenBook Duo je transformer s dvojicí OLED displejů a zajímavou cenou

První dojmy včetně videa
ASUS ZenBook Duo je transformer s dvojicí OLED displejů a zajímavou cenou
Fotografie: Martin Pultzner, mobilenet.cz
  • Zařízení disponuje dvojicí 14" 3K OLED displejů, které lze různě používat
  • Hmotnost přitom činí ani ne 1,4 kg
  • Potěší rovněž kvalitní konektorová výbava a zajímavá cena

Za jeden z nejzajímavějších produktů letošního veletrhu CES 2024 lze považovat unikátní zařízení 2v1 od ASUSu. ZenBook Duo je skládačkou s dvojicí OLED panelů, která neváží ani 1,4 kg, zato má velmi zajímavou cenu. Čím vším hodlá ASUS ZenBook Duo zaujmout?

Tohle je unikátní ASUS Zenbook Duo se dvěma displeji naživo!

Když dva jsou víc než jeden

Ačkoliv se může zdát, že vstupujeme do éry ohebných displejů a první vlaštovky již byly k vidění i v segmentu notebooků, existují i jiná a mnohem levnější řešení, která mohou přinést podobný zážitek z používání. Jedním z nich je to, které představil ASUS ZenBook Duo. Ten využívá dvojici 14" zobrazovacích OLED panelů s vysokým 3K rozlišením a 120Hz obnovovací frekvencí, které ostatně najdeme i u ZenBooku 14 OLED. V duchu rčení, že dva jsou více než jeden, pak nabízí ZenBook Duo celkem čtyři režimy, v nichž lze dva displeje používat.

Pro profesionály, kteří prezentují kolegům či klientům, může být zajímavý například režim „Sharing Mode“, kdy má u stolu každá strana k dispozici jeden z displejů, na nichž dochází k zrcadlení obsahu. Pryč jsou tak časy, kdy bylo nutné někomu nahlížet přes rameno. Dalším z režimů je umístění dvojice displejů na výšku nad sebe (tzv. „Dual Screen Mode“), případně „Desktop Mode“, kdy se ze zařízení stane jedna velká kniha, viz video. Standardem je poté i klasický notebookový „Laptop Mode“.

Samozřejmostí je nicméně i možnost novinku používat jako standardní notebook („Laptop Mode“) za pomoci Bluetooth klávesnice, kterou si jednoduše stačí nacvaknout na zařízení nebo ji mít položenou před ZenBookem a pracovat na ní. Z konstrukčního hlediska tchajwanský výrobce vsadil na šasi z recyklovaného hliníku a hořčíku, díky čemuž se podařilo dosáhnout velmi nízké hmotnost 1,35 kg. Rovněž tloušťka 14,6 mm ve složeném stavu přispívá ke skladnosti celého zařízení.

Stran hardwarové výbavy výrobce vsadí na nové čipsety Intel Core Ultra 7 a Core Ultra 9 v kombinaci s až 32GB RAM a 2TB SDD. Výdrž na baterii se pak bude odvíjet od toho, jak je zařízení používáno, výrobce však slibuje přibližně 10 (i více) hodin používání na plné nabití díky 75Wh baterii. Jelikož se jedná o pracovní nástroj, nezapomnělo se ani na kvalitní konektorovou výbavu, konkrétně HDMI 2.1, 3,5mm jack, USB-A (3.2 Gen1) či dvojici USB-C s podporou Thunderbolt 4.

Cena příjemně překvapí

Velmi zajímavá je rovněž cena, která by se měla pohybovat pod úrovní 50 tisíc korun, oficiální dostupnost a cenu pro náš trh však v tuto chvíli neznáme.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze