Asus u nás začíná prodávat Chromebook C200

Asus Chromebook C200 byl představen minulý rok v květnu společně s modelem C300. Na náš trh se ale dostává až nyní, jako první notebook Asus s operačním systémem Chrome OS. Láká především na dlouhou výdrž baterie a kompaktnost.

Co je malé, to je hezké

Asus tímto modelem jasně cílí na časté cestovatele, kteří se nechtějí zatěžovat klasickými patnáctipalcovými notebooky, ale potřebují praktické zařízení, které mohou mít kdykoli s sebou a přesto bude uživatelsky pohodlné. S rozměry 304,3 × 200 × 19,8 mm a hmotností 1,15 kg batoh skutečně moc nezatíží a subtilnímu dojmu napomáhají i zakulacené hrany notebooku. Lesklý displej s úhlopříčkou 11,6 palce disponuje rozlišením 1 366 × 768 pixelů, LED podsvícením a poměrem stran 16:9.

Užší rámečky okolo displeje by notebooku prospěly

Nad displejem si našla místo webkamera s rozlišením 720p. Patrné jsou širší rámečky okolo displeje. Klávesnice je typu chiclet, touchpad je pak příjemně velký.

Konektivita

Z konektorů nechybí USB 2.0, USB 3.0 a HDMI. K připojení sluchátek a mikrofonu je tu kombinovaný 3,5mm jack konektor. Neopomnělo se ani na slot pro SD kartu. Wi-Fi 802.11ac a Bluetooth 4.0 jsou samozřejmostí.

Výkon a Chrome OS

Operační systém Chrome OS od Googlu je open-source a je zaměřen především na práci s webem a použitý dvoujádrový procesor, Intel Celeron N2830 Bay Trail-M, by měl být pro takové užití dostatečný. Data se pak ukládají na internetové úložiště Google Disk kde je k dispozici 100 GB, nebo na interní úložiště s kapacitou 32 GB.

Asus Chromebook C200 je již dostupný za cenu konečnou cenu 7 499 Kč.

Zdroje: asus.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze