Asus představil chytré hodinky ZenWatch: překvapení se nekoná

2

Asus sliboval v pozvánkách na tiskovou konferenci „transformaci času“, což podporovalo možné spekulace, jak by se jeho první chytré hodinky mohly odlišovat od zástupu ostatních. Žádné překvapení se nekoná, přesto však hodinky ZenWatch mají slušnou šanci zaujmout zájemce o tento kus příslušenství.

Co se systému týče, vsadil Asus na jistotu, tedy na Android Wear. To znamená, že hodinky půjdou spárovat s telefonem s Androidem 4.3 a vyšším a zároveň ho budou potřebovat pro běh některých svých funkcí. Komunikace probíhá skrze Bluetooth 4.0. Hodinky však slibují nadstavbu v podobě Asus ZenUI uživatelského prostředí.

Hodinky tak disponují některými zajímavými funkcemi: jde například o dálkové ovládání spouště fotoaparátu anebo možno odmítnutí hovoru pouhým přikrytím dlaní. Dalšími funkcemi od Asusu je například možnost najít ztracený telefon nebo dálkové ovládání prezentace.

Asus ZenWatch na oficiálních snímcích.

Na první pohled působí hodinky luxusním a hodnotným dojmem. Kovový rámeček a kožený řemínek dodává hodinkám usedlý vzhled, nejde o tak technicistní zařízení jako u jiných značek.

Co se výbavy týče, nijak nevybočuje ze standardů chytrých hodinek poslední doby. Přístroj pohání procesor Qualcomm APQ8026, 512 MB RAM a 4 GB úložného prostoru. Displej používá technologii AMOLED, má úhlopříčku 1,63 palce a rozlišení 320 × 320 pixelů. Baterie má kapacitu 369 mAh. Pro úplnost dodejme ještě přesné rozměry zařízení, které činí 39,8 × 50,6 × 7,9 mm a hmotnost 75 gramů.

A takto jsme zachytili ZenWatch naživo. Působí opravdu luxusně a jsou velké asi jako Samsung Gear 2.

Hodinky nabízejí devítiosový senzor pro snímání různých druhů aktivit a také monitor srdečního tepu. Na to navazuje v hodinkách aplikace Wellness Manager, která umožňuje vytváření různých sportovních statistik. Kromě uražené vzdálenosti, počtu kroků to mohou být také spálené kalorie anebo naplnění osobních tréninkových cílů.

Konkrétní dostupnost ještě nebyla zveřejněna. Cena by měla činit 199 €, tedy asi 5 300 Kč.

Zdroje: press.asus.com, asus.com