Asus a Google představí nový Nexus 7: bude mít FullHD displej

10

Populární tablet Nexus 7 se těší značné popularitě a výrobce se pokusí zvýšit jeho prodejnost pomocí "omlazovací" kůry. V květnu letošního roku chystá představit inovovanou verzi tohoto tabletu. Dotykový displej úhlopříčky 7 palců by nově měl disponovat FullHD rozlišením.

Google Nexus 7 - oficiální fotografie

TIP: Recenze Google Nexus 7 – Malý, ale šikovný

Nexus 7 spadá do střední cenové kategorie, a přesto nabízí hardwarovou výbavu na úrovni špičkových tabletů. Mezi jeho největší nedostatky patří pouze fixní paměť, bez možnosti rozšíření za pomocí paměťových karet. I když stávající 7 palcový IPS displej nabídne rozlišení 1280 x 800 bodů, výrobci toto rozlišení nestačí. Na tradiční akci Google I/O 15. května zřejmě představí vylepšenou verzi tohoto tabletu. Jednou z klíčových změn bude podstatně jemnější displej, jehož rozlišení vzroste na 1920 x 1080 bodů, což bude na 7 palcích skutečně jemná podívaná. K dokonalosti už schází slot na paměťové karty, ale pokud budou představeny i větší paměťové verze, nemuselo by se jednat o takový problém. Zbylá výbava by měla být netknutá, případně se spekuluje o osazení lepšího fotoaparátu nebo čipsetu. Prodejní cena se bude pohybovat v přepočtu kolem 7500 Kč.

Výrobce má s tabletem ambiciózní plány. Jeho smělé odhady říkají, že se prodalo již kolem 10 milionů zařízení Nexus 7, a jak to vypadá, s jídlem roste chuť. Jestli jste již majiteli tohoto tabletu, co na něm nejvíce oceňujete a naopak, které vlastnosti a chyby vám vadí?

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
Refael
Daleko vice se tesim na 10.1" tablet, nastupce TF700 Infinitiv. Doufam, ze tentokrat i s 3G/LTE.
ondrej25
No tak ted jsem jsi koupil n7, což bylo asi zbytečné, když vyjde 2 :-[ nova verze bude podle tech parametrů mega geil :-) už se těším a googlovi držím palce !
havic.j
Dokud to nebude mit USB OTG, čtečku karet a možnost propojení s TV přes HDMI tak se radovat nebudu. FullHD je mi k ničemu.
Majo B.
Mam nexus 7, na ebay som si kupil OTG kabel a vsetko funguje. Akurat sa mi nepaci pomale nahravanie suborov. FullHD mi nechyba...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze