Apple zvýšil zisk i prodej iPhonů za poslední tři měsíce

41

Své finanční výsledky zveřejnil ve včerejších pozdně večerních hodinách našeho času americký Apple. Dle očekávání se mohou zaměstnanci v Cupertinu plácat po ramenou. Roste zisk i prodeje iPhonů.

Nejvíce se dařilo iPhonům

Americký Apple zveřejnil své finanční a prodejní výsledky za druhé fiskální čtvrtletí roku 2014, které skončilo 29. března 2014. Celkové příjmy společnosti činily 45,6 miliard dolarů, za stejné období v loňském roce šlo o 43,6 miliard dolarů. Ruku v ruce s příjmy rostl také čístý zisk, který se vyhoupl na 10,2 miliardy dolarů. Opět evidujeme zlepšení, neboť loni šlo o 9,5 miliardy dolarů.

Tržby (mld. $) Zisk (mld. $) iPhone (mil. kusů) iPad (mil. kusů)
2Q 2014 45,6 10,2 43,7 16,3
1Q 2014 57,6 13,1 51 26
2Q 2013 43,6 9,5 37,4 20

Za lepšími příjmy stojí produkty Applu a v tomto čtvrtletí především iPhony. Těch Apple prodal 43,7 miliónů kusů, což je o 6,3 miliónů více než loni ve stejném období. Mezičtvrtletně je tu však vcelku výrazný pokles, což se však s ohledem na to, že v předminulém čtvrtletí byly Vánoce, dalo očekávat. Kaňkou na kráse uplynulého čtvrtletí mohou být iPady, kterých Apple prodal 16,3 miliónů, přitom za loňské druhé fiskální čtvrtletí šlo o 20 miliónů. Mezičtvrtletní rozdíl pak činí téměř 10 miliónů kusů.

Zdroje: apple.com, apple.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
satai
Apple je cim dal vic ve svem rustu zavisly na jedine produktove rade.
nojo
Tak ono v našich končinách je iphone drahy na tunajšie pomery ale za velkou mlakou je to ako kupit si topanky. Majú ho k pausalu za facku a v porovnani s ich mzdou je to uplne inak postavený prdukt ono ked clovek zarobi mesacne okolo 2000 € a za telefon da 300 € tak to pociti menej ako ked zarobi 500€ a za telefon da u operatora 550 €....
Preto je evidentne jasne ze u nas to nikdy nebude najpredavanejsi produkt vo svete ano kde maju normalne prijmy a ceny su nastavene podla ich meritka.
OP
Já donedávna Koukal na iPhone 5C skrz prsty. Plast, rok stará výbava a celkem vysoká cena. Zjistil jsem ale, že "propadák" 5C má vyšší prodeje než vlajkové telefony ostatních, například Samsungu GS4. Pak jsem si ho vyzkoušel a velmi rychle jsem změnil názor. Skvěle se drží, ty barvy jsou mladé a veselé a přesto stále v rukou cítíte kvalitní zpracování a exkluzivitu typickou pro Apple. Budu uvažovat o koupi 6C, jestli se výbavou přiblíží plnohodnotnému iPhonu 6, jako to udělal iPad mini.
Satai
On je 5C jenom 5 převlečený do plastu. Apple už dlouho prodává starý model vedle nového. U 6C bych čekal, že bude mít vnitřnosti 5S.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze