Apple Watch zachránily ženu před smrtí na nebezpečný druh infarktu

1
Apple Watch zachránily ženu před smrtí na nebezpečný druh infarktu
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Hodinky varovaly ženu před vysokou tepovou frekvencí
  • Na pohotovosti zjistili, že má infarkt
  • Jeho příznaky byly tak nenápadné, že by si jej sama nevšimla

Pokud jde o ochranu zdraví a života, mají za sebou chytré hodinky od Applu nespočet zásahů. Svým majitelům pomohou, když je uvězní padající auto nebo se pod nimi propadne led. A nemusí jít o žádné velké dobrodružství, i obyčejný pád v koupelně by mohl mít fatální následky. Vedle těchto situací se však hodinky s měřením tepové frekvence mohou podílet na záchraně při daleko složitějších případech.

WZZM 13 informuje o případu, který se odehrál 22. dubna v americkém Michiganu. Diane Feenstra tehdy dostala upozornění od svých hodinek na nezvykle vysokou frekvenci. Ta dosahovala až 169 úderů za minutu, přestože byla její jedinou aktivitou chůze po domě. Po poradě s manželem zavolala svému lékaři, který jí doporučil cestu na pohotovost.

Tam u ní lékaři diagnostikovali vážnou formu infarktu. Navzdory obecně zažitým představám o silné bolesti na hrudi je tento příznak typický spíše pro muže, kteří jsou infarktem ohroženi více. U žen mívá často nenápadný průběh. Kromě zvýšené tepové frekvence, které si však žena sama nevšimla, ji trápila ještě lehká bolest paže, kterou přičítala předchozímu úklidu. Lehce oteklé nohy a pálení žáhy pro ni byly další obvyklé potíže, které jsou pro její věk typické.

Diane se po operaci plně zotavila a závěrem reportáže varuje další ženy, aby nebraly varovné signály týkající se obtíží se srdcem na lehkou váhu.

Diskuze ke článku
Porydge Covername
Porydge Covername
Zapomněli jste zmínit, že se jí to přihodilo v Apple Store když jí ukázali fakturu za mimozáruční opravu.😂

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze