Apple vylepšil MacBooky i iMacy a odhalil extrémně výkonný iMac Pro

Apple vylepšil MacBooky i iMacy a odhalil extrémně výkonný iMac Pro
Fotografie: Apple
  • Apple na softwarové konferenci netradičně představil i hardwarové novinky
  • MacBooky Pro, 12palcový MacBook i MacBook Air se dočkaly čipů Kaby Lake
  • Světlo světa spatřily i nové iMacy a supervýkonný iMac Pro

V rámci softwarové konference WWDC Apple představil vylepšenou řadu MacBooků a překvapivě i nové stolní počítače iMac. Třešničkou na dortu pak byl konkrétní příslib nového supervýkonného desktopu iMac Pro, který nahradí stávající Mac Pro.

MacBooky

Apple dle očekávání vylepšil MacBooky. Všechny stávající modely se dočkaly nejnovějších procesorů Kaby Lake. Mezitímco u MacBooků Pro byl tento krok očekáván, o něco překvapivější je, že se nových procesorů dočkal i 12palcový MacBook a také dosluhující MacBook Air. Oblíbený 12palcový model vylepšilo vedle nových čipů i rychlejší SSD. MacBook Air se ale bohužel ničeho jiného než nového čipsetu nedočkal. Stále tedy disponuje svým nepříliš jemným displejem s širokými rámečky a postrádá USB-C konektor.

MacBook, MacBook Pro, iMac

Nové konfigurace se dočkal MacBook Pro bez Touch Baru, který přichází s příznivější cenou. Nový nejlevnější MacBook Pro pořídíte za 39 990 korun.

iMac

Oblíbených all-in-one počítačů se také týkají hardwarová vylepšení včetně nových displejů a nejnovějších procesorů Intel Kaby Lake. Mezitímco zvenku vypadají nové iMacy prakticky stejně, uvnitř nás čeká celá řada příjemných novinek.

Apple iMac

Menší 21,5palcový model může nově mít až 32 GB RAM a jeho větší 27palcový sourozenec dokonce dvojnásobek, tedy 64 GB. iMacy mají nově rovněž dva USB-C porty.

Zlepšil se i grafický výkon obou počítačů. Základní 21,5palcový model poskytne grafickou kartu Intel Iris Plus 640. K dispozici jsou pak také 4K modely s grafickými kartami Radeon Pro 555 a 560. 27palcový 5K model pak nabídne výběr mezi grafickými kartami Radeon Pro 570, 575 a 580. Tento nárůst grafického výkonu a novinky v novém macOS High Sierra znamenají, že budou nové iMacy podporovat virtuální realitu.

iMac Pro

Apple oznámil rovněž nový profesionální desktop iMac Pro. Má se jednat o nejvýkonnější Mac všech dob, který dorazí v prosinci a stát bude 5 tisíc dolarů, tedy zhruba 140 tisíc korun.

iMac Pro

Počítač bude mít až 18jádrový procesor Xeon, 5K displej a novou grafiku AMD Radeon Vega s až 16GB VRAM. Co se týče úložiště, k dispozici bude až 4TB SSD. Jak již bylo řečeno, bude se jednat o nejvýkonnější Mac vůbec, který bude možné využívat k nejnáročnějšímu stříhání videa, grafické práci a velký potenciál bude počítač mít i v oblasti virtuální reality. Škoda, že si na něj budeme muset počkat až do konce roku.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze