Apple prodá přes 71 miliónů iPhonů za čtvrtletí, tvrdí analytik

10

Čtvrté čtvrtletí je mezi výrobci mobilních telefonů obvykle velice úspěšné a to z důvodu Vánoc, kdy si mnoho zákazníků naděluje nové telefony pod stromeček. Letos by se mělo dařit především Applu, u kterého se očekává 71,5 miliónů prodaných iPhonů.

S tímto číslem přišel analytik Ming-Chi Kuo ze společnosti KGI. Mělo by se jednat o 82% nárůst ve srovnání se třetím čtvrtletím. Nejvíce by se na prodejích měl podílet iPhone 6 se 41 milióny prodanými kusy. Druhým nejprodávanějším modelem bude dle očekávání tabletofon iPhone 6 Plus, avšak s 15 milióny prodanými kusy se potvrzuje, že se prodává mnohem hůře než klasická šestka.

Apple

Pokles prodej pak analytik předpovídá pro první čtvrtletí roku 2015 a to údajně až o 31 % na 49,4 miliónů prodaných kusů. Klesat budou prodeje všech modelů s výjimkou starších kousků iPhone 5c a iPhone 4S. Jejich prodeje se naopak zvednou a to především díky klesající ceně. Dalším důvodem je nasazení iPhonu 4S na rozvíjející se trhy.

Zdroje: appleinsider.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Arnold
Apple je prostě super. Jedu stále na iPhone 4s a plně spokojen.
probuzenej
a pak se pan Ming-Chi Kuo ze společnosti KGI probudil :)
Jaroslav Hlbocký
Jaroslav Hlbocký
To sú fantastické čísla ! Treba ešte si uvedomiť za aké ceny Apple predáva mobil. Žiadne lowend (Samsung) alebo mobil s minimálnou maržou ( Xiaomi). Konkurencia v tichosti len závidí.
Mirek
Ach ti analytici. Pak to nebude 71 milionu, ale jen 69 milionu a akcie Apple zase pujdou dolu, protoze to nenaplnilo ocekavani :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze