Apple popřel zvěsti o tom, že se stane mobilním operátorem

2

V posledním roce se objevovaly spekulace ohledně vstupu společnosti Apple do sféry mobilních služeb. I když není zvykem, aby se Apple k různým spekulacím vyjadřoval, tentokrát udělal výjimku a popřel tyto zvěsti. Přeci jen to ale vypadá, že se k několika málo kroků chystá, a to hlavně v oblasti iPadů.

Apple měl podle Business Insider zahájit projekt podobný projektu Fi od Googlu a nabízet v Americe a Evropě služby virtuálního operátora. Také se spekulovalo o elektronických SIM kartách v iPhonech, které by umožnily přepínat mezi různými operátory.

Apple

Tisková mluvčí se však vyjádřila zcela jasně a plány na zahájení vlastního MVNO striktně zamítla. Je faktem, že prodejnost iPhonu je vysoká především díky operátorům, jako je AT&T, Deutsche Telekom a China Mobile, kteří prodávají iPhone se závazkem na určitou dobu, a díky tomu můžou zákaznicí dostat zásadní slevy. Tím, že by Apple od tohoto kroku ustoupil a umožnil, díky své vlastní elektronické SIM kartě, flexibilně přestupovat mezi operátory, popřípadě se sám stal virtuálním operátorem, by se připravil o notnou dávku uživatelů.

TIP: Google odhalil Project Fi: bude vlastním operátorem

Podle zpráv ale Apple přeci jen experimentuje s elektronickými SIM kartami, ale pouze v nejnovějších iPadech, což by mělo vést k tomu, že si zákazník v době nákupu nemusí vybírat mezi operátory, ale rozhodne se až po koupi.

Zdroje: reuters.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
Ak by mal ako operátor nastavené ceny ako má ceny nastavené ako výrobca tak to by asi veľa zákazníkov nemal v tomto segmente ....
chicken
Nějaké ofce by si to koupili už jen z toho důvodu, že je to Apple.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze