Apple odpovídá na aféru bendgate: ukázal, jak se iPhony testují

59

Apple se už asi navždy bude muset popasovat s tím, že se jeho produkty dočkají vlny nevole od jisté skupiny uživatelů na internetu. Ta se u nových iPhonů opírá hlavně o problémy s ohýbáním většího iPhonu 6 Plus. Apple se však brání a pozval několik novinářů do prostorů, kde probíhá testování nových iPhonů.

Apple neponechává svojí image náhodě a po velmi debatovaném problému prohýbání nového iPhonu 6 Plus pozval do svého testovacího komplexu několik novinářů, kteří si mohli na vlastní oči prohlédnout, jak se jablečné telefony testují. Toho se zúčastnil i Phill Schiller a zmínil, že iPhony byly navrženy tak, aby vydržely podmínky běžného dne. iPhonů skrze testovací komplex neprošlo málo, bylo jich totiž údajně 30 tisíc.

TIP: Pozor na iPhone 6 Plus, značně se prohýbá (video)

To, že jsou nové iPhony opravdu odolné bylo demonstrováno na několika stanovištích, mezi kterými byl například přístroj, který měřil odolnost v krutu, nebo bodovém tlaku na záda telefonu, jenž byl podepřený na obou koncích. Nechybí ani test odolnosti v ohybu, nebo simulace nošení v těsných džínách. Testování probíhá opravdu hodně a je s podivem, že i přesto dochází k takovým konstrukčním problémům. Jsme však teprve na začátku životnosti nových iPhonů 6, a je tak brzy na závěry.

Fotografie z testovacího komplexu od The Verge

Zdroje: theverge.com, recode.net, engadget.com

Diskuze ke článku
anawarr
Tedy, jestli tohle je zkušebna Applu (té mega, giga, tera-firmy), tak už chápu, proč se Iphone 6 plus ohýbá :)
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Nedivil by som sa keby vzorky na testovanie boli schválne spevnené. Prípadne aj celé testovanie mohlo byť sfalšované... Nový iPhone sa podarilo ohnúť už viacerým ľuďom pri bežnom používaní. Myslím, že to je dostatočný dôkaz toho, že sa jedná o predražený šunt...
TRY
Co ine sa dalo cakat? Hadam neurobia skutocny test. To by potom rovno pochovali ich novinku. Vsak kto by si kupil telefon o ktorom by sam vyrobca povedal, ze je onicom.... Ale vlastne sorry. Kedze sa jedna o jablko, tak sa bude kupovat aj nadalej. Aj keby sa ani zapnut nedal... Vsak ked stojim pred obchodom 23 hodin, tak by to bol hriech nekupit ho, nech je to akykolvek brak... Hlavne, ze je na nom cenovka 1000EUR a ludia si idu za nim ruky zlamat...
doro
iphone je proste nejveci srot a 6 a 6 plus uplne nejveci v historii :D na Samsung Galaxy S5 to nema ten se neohyba je pevny jako skala ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze