Apple objednává OLED displeje. Dočkat bychom se měli příští rok

13

Podle posledních spekulací to vypadá, že se Apple chystá do svého iPhonu pro rok 2017 integrovat OLED displej z továren Samsungu. Jablečný gigant měl dle informací objednat 100 milionů 5,5palcových OLED panelů.

Následujícího iPhonu, s pravděpodobným označením iPhone 7 Plus, by se objednávka neměla týkat. OLED displeje by se měly do iPhonu dostat až v roce 2017, na který se objednávka vztahuje. Další informace se týká velikosti samotných panelů, které by měly mít 5,5 palců a tedy by se dostaly pouze do většího „Pluskového“ modelu v případě, že Apple neplánuje iPhony zvětšovat.

TIP: Recenze Samsung Galaxy S7 – člen ligy výjimečných

Samsung Galaxy S7
„Always on“ funkce od Samsungu využívá možnost rozsvítit jen určité pixely.

Je otázkou, jak je informace relevantní. A jaký je vlastně rozdíl mezi OLED a IPS panely? OLED obrazovka má proti IPS technologii hned několik výhod. První z nich je širší gamut. Dále je to vyšší kontrast a skvělé pozorovací úhly. Nespornou výhodou je pak možnost rozsvítit jen určité pixely na displeji. Tuto funkci využívala některá zařízení Nokia a Microsoft.

Ze současné doby můžeme zmínit třeba Samsung Galaxy S7 a S7 edge.

Zdroje: gsmarena.com, cn.wsj.com

Diskuze ke článku
Filip
Nevím, jestli zrovna Apple OLED potřebuje. Pozorovací úhly u iPhonu 6 jsou výborné, kontrast dobrý a barvy věrné.
Radek
Nevíte někdo, jestli už konečně na iphone SE fungují doručenky SMS? Irituje mě, že taková základní funkce dosud chybí. Pokud stále nefungují, tak jestli je lze nějak nějaká aplikace do iphonu, která funguje jinak, než že se píše ten kód před SMS zprávu? Prostě aby se jen u SMS objevila fajfka že doručeno nebo nějak tak.
gfz
Jsem v hajovne a chytnu zde edge..s toho vypliva ze i muj iphone 7 je cool
Standa
OLED se vypaluje, nemá přesné barvy, ma velkou spotřebu na světle barvě, časem mění barvy.

Apple investoval do JDI - nedávno uniklo ze dává přednost Japoncům před Samsungem.

Apple u iPad Pro 9,7" použil IPS se dvěma gamuty a dle odborných měření se jedna o nejlepsi displej současnosti napříč všemi zařízeními a výrobními technologiemi.

Takovy displej by mel dostat iPhone 7

Je tudíž nepravděpodobné ze by v dalším modelu 7s Apple zcela změnil dodavatele, technologie a směr kterým se ubírá zvláště kdyz jsou pro nej současné displeje Samsungu nedostatečné.

Podklady z Androidauthority, AA to převzalo z The Korea Herald a ti to zase převzali z výroku nějakého analytika, že Samsung plánuje zdvojnásobit produkci OLED panelů - nejsou věrohodné.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze