Apple nadále vládne, zvyšuje zisk i prodej iPhonů

20

Očekávané finanční výsledky za třetí čtvrtletí roku 2015 přinesl Apple a dle očekávání má společnost, která tímto kvartálem ukončila svůj fiskální rok 2015, důvod k radosti. iPhony se prodávají velmi dobře a roste také zisk. Menší zájem je pouze o iPady.

Apple

Za uplynulé tři měsíce se tržby Applu vyšplhaly na 51,5 miliard dolarů, což je při meziročním srovnání mnohem více. Ke zlepšení došlo i při mezičtvrtletním srovnání, neboť minulý kvartál Apple utržil 49,6 miliard dolarů. Vyšší tržby se projevily také do zisku společnosti, který dosáhl 11,1 miliard dolarů a vzrostl z 8,5 miliard dolarů před rokem, respektive z 10,7 miliard v předchozím čtvrtletí.

Apple iPhone 6s
Nástup nových iPhonů by se měl projevit až v příštím čtvrtletí, očekává Apple

Ačkoliv se v tomto čtvrtletí ještě naplno nemohly projevit nové iPhony, podařilo se Applu prodat více telefonů. Konkrétně 48 miliónů kusů iPhonů, což je o 9 miliónů více než loni a o půl miliónu více ve srovnání s předcházejícím čtvrtletím. Naopak se nadále potvrzuje, že zájem o iPady klesá, Apple jich prodal 9,9 miliónů, zatímco ještě loni to 12,3 miliónů. Co však Apple může těšit, jsou zvyšující se prodeje počítačů Mac, kterých se prodalo 5,7 miliónů kusů, což je o 200 tisíc kusů více než za stejné období v loňském roce.

Tržby (mld. $) Zisk (mld. $) iPhone (mil. kusů) iPad (mil. kusů)
4Q 2015 51,5 11,1 48 9,9
3Q 2015 49,6 10,7 47,5 10,9
4Q 2014 42,1 8,5 39 12,3

Ve své zprávě se Apple také dívá dopředu a vytyčil si cíle, kterých chce dosáhnout v následujících třech měsících. Tržby se mají vyšplhat na přibližně 75,5 až 77,5 miliard dolarů, čímž by překonaly loňské hodnoty. Apple se jistý silou období kolem Vánoc a především se již plně projeví nástup nových modelů iPhone 6s a iPhone 6s Plus.

Zdroje: apple.com

Diskuze ke článku
Miki
Príhoda z dnešného rána. Hovorím kolegovi: zapni si Bluetooth, posielam ti tie pdf súbory. On na to: to nemôžeš. - Prečo? - Lebo mam iPhone. To nejde.

Tak, a zožerte ma.:-)
Jozef
Hlavně východ, tam to jde na dračku hodně, dříve nedostupné zboží se těší oblibě a s většími uhlopříčkami to berou všema deseti. Pro mě už je to jen mánie a jsem moc zvědavý jak bude vypadat iphone 7, sám jsem šesté generaci nepřišel absolutně na chuť a s eskem se nic nemění. Pokud bude design dokonalý jako býval kdysi půjdu až do sedmičky, kterou ovšem doladí až ve verzi "S" :)
jARY
Mate tam 5,5 mld. dolaru misto 51,5 (hned na zacatku). A ja si rikal sakra to jim spadly trzby :-D
Filip
6S mě teda bsolutně neláká. Navzdory kampani "změnilo se jenom všechno" mi přijde, že se nezměnilo ani hovno. Uvidím, jaká bude sedmička, ale 6S fakt ne. Jestli překonají další prodejní rekord, tak fakt nevím.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze