Apple iPhone oficiálně představen!

Jeden z nejočekávanějších telefonů historie, Apple iPhone, byl konečně oficiálně představen. Nechybí buď 4GB nebo 8GB flash paměť, Bluetooth s A2DP, Wi-Fi nebo 2 Mpx fotoaparát.

Jeden z nejočekávanějších telefonů historie, Apple iPhone, byl konečně oficiálně představen. V uplynulém roce se na internetu objevilo bezpočet spekulací, "zaručeně pravých" fotomontáží a technických údajů očekávaného Apple iPhone. Nyní však došlo na oficiálnímu představení a Apple iPhone skutečně ohromí.

Připravujeme pro vás podrobné preview, zatím je známo pouze několik technických údajů, tisková konference Applu totiž stále ještě neskončila. Apple iPhone zaujme především obrovským dotykovým displejem s rozlišením 320 x 480 bodů. Veškeré funkce se budou ovládat pouze prsty, obvyklý stylus zcela chybí. Celkové rozměry přístroje činí 115 x 61 x 12 mm, iPhone je tedy velmi tenký.

Uvnitř telefonu (komunikátoru, smartphonu nebo jak iPhone nazvat...) bude moci být dle ceny buď 4GB nebo 8GB flash paměť, dále nerozšiřitelné paměťovými kartami. Potěší Bluetooth s A2DP, Wi-Fi nebo 2 Mpx fotoaparát. iPhone běží na operačním systému OS X, včetně plné podpory nejrůznější widgetů. Díky podpoře 4 GSM pásem se objeví s největší pravděpodobností také na pultech prodejen v České republice, ovšem až ke konci roku 2007.

Ačkoli chybí podpora sítí 3G, ve výbavě nalezneme kromě GPRS i EDGE. Zmíněné datové technologie se budou hodit díky zabudovaným aplikacím Google Maps, typickéhoSafari browser nebo push e-mailu od Yahoo. Samozřejmostí je plná spolupráce s iTunes. iPhone vydrží až 5 hodin telefonování, případně 16 hodin přehrávání hudby, což je velmi slušná hodnota.

Preview s podrobnostmi pro vás právě připravujeme.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze