Apple iPhone 6s má nabídnout 12Mpx RGBW senzor

9

Podle posledních spekulací hodlá Apple výrazně vylepšit zadní fotoaparát u připravovaného iPhonu – modelu 6s. Mělo by dojít nejen k navýšení rozlišení z 8 na 12 Mpx, ale hlavně k výměně senzoru za typ RGBW, který vyrobí japonské Sony.

Apple iPhone 6
Nástupce iPhonu 6 by měl mít výrazně vyspělejší fotoaparát

Je vám senzory typu RGBW povědomý? Není se čemu divit – nedávno jej totiž ve svém vlajkovém modelu P8 použilo čínské Huawei, a to ve spojení s rozlišením 13 Mpx. Nabízí se proto, že by nový iPhone 6s mohl fotit podobně jako Huawei P8. Jak fotí, si přitom můžete prohlédnout na ukázkových snímcích níže, pro podrobnější informace vás můžeme odkázat na naši recenzi.

Testovací fotografie z telefonu Huawei P8 s RGBW senzorem

A v čem tkví kouzlo čtyřbarevného RGBW senzoru? Má celkově zlepšit kontrast a vylepšit kvalitu fotografií pořízených proti slunci. Mluví se také o využití technologie ostření pomocí fázové detekce. Nakonec zdroj mluví i o tom, že by Apple použil na zadní straně dva fotoaparáty – podobně jako například Honor u modelu 6 Plus, který v redakci právě začínáme testovat. Poslední spekulace se nám však zdá méně pravděpodobná, oproti tomu fázová detekce, RGBW senzor a zvýšení rozlišení zní důvěryhodně.

Zdroje: phonearena.com, gforgames.com

Diskuze ke článku
Patrik
Ma to zvyšovanie Mpx. vôbec význam ?
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Je vám senzory typu RGBW povědomý? Není se čemu divit – jako první jej totiž nedávno ve svém vlajkovém modelu P8 použilo čínské Huawei, a to ve spojení s rozlišením 13 Mpx. "

Toto si urýchlene opravte, RGBW je implementované už v module IMX135, ktorý využilo napríklad LG vo svojej vlajkovej lodi G2 v roku 2013 :)
Pepa
A funkci vzdáleného restartu po přijetí níže uvedené zprávy to bude mít také? :D

لُلُصّبُلُلصّبُررً ॣ ॣh ॣ ॣ
Apple lover
Tak to je absolutni bomba, iPhone bude met 12 Mpx. Nema to uz nejaky ten patek kdejaky cinsky telefon za asi tak petinovou cenu?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze