Apple iPhone 6: je známo rozlišení většího displeje (aktualizováno)

Letošní rok by pro Apple mohl být svým způsobem zlomový. Očekává se totiž představení iPhonu s větším displejem. První náznak toho, jak by mohl budoucí iPhone 6 vypadat, se objevil na výstavě Hong Kong Electronics Fair 2014. Nově unikly informace o rozlišení displeje.

Nový obsah – 14. 5. 2014 18:30

O novém iPhone unikají na povrch další informace. Už nyní je jasné, o čem se jenom šuškalo: displej bude u jednoho z chystaných modelů skutečně větší, a je i známo jeho přesné rozlišení. Jak se dá předpokládat, bude se navyšovat, to se ale neobejde bez problémů. iPhone 6 údajně nabídne rozlišení 1704 × 960 bodů.

Až doposud se přitom spekulovalo, že by nový přístroj mohl převzít rozlišení svého předchůdce, tedy 1136 × 640 pixelů. To by usnadnilo práci jak programátorům Applu, tak tvůrcům aplikací třetích stran. Takový displej by klesl pod hranici jemnosti 300 pixelů na palec, kterou Steve Jobs definoval jako tzv. retinu a zároveň by nový iPhone výrazně zaostával za konkurencí s Androidem a Windows Phone, kde je u vlajkových lodí standardem rozlišení 1 920 × 1 080 pixelů.

Zdá se tedy, že se s příchodem iPhonu šesté generace bude opakovat situace z roku 2010, kdy iPhone 4 přišel s retina displejem. iOS bude vykreslovat text a systémové komponenty v novém rozlišení, ale vývojáře aplikací čeká redesign jejich výtvorů, aby se i na novém zařízení jevily dostatečně ostré.

Uniklé schéma iPhone 6. Podle něj zůstane zachováno rozlišení 16:9.

Původní obsah: 16. 4. 2014

Na jednom ze stánků byla viděna možná podoba budoucího iPhonu. Nešlo však ani o prototyp či maketu. Přesto výsledek prozradil větší displej a také zaoblenější hrany. Nový iPhone by také měl být podstatně tenčí, spekuluje se o pouhých 6 milimetrech, a jeho vzhled by se mohl více přiblížit současné generaci iPadů. Z těchto indícií vychází také jeden z možných názvů – Apple iPhone Air.

Z výstavy je k dispozici několik fotografií, byť nepříliš kvalitních a také video. Nevšimnout si nelze také nápisu na stánku, který hlásá, že iPhone 6 dorazí již brzy. Taková forma propagace je však u Applu velmi neobvyklá, spíše jsme zvyklí na velké utajování před oficiálním představením. A právě datum odhalení dalšího modelu, nebo modelů je nejasné. Apple buď počká na září, nebo jeden z modelů představí v několikaměsíčním předstihu.

Zdroje: redmondpie.com, phonearena.com, 9to5mac.com

Diskuze ke článku
Jakub
Steve Jobs se obrací v hrobě.
Lukáš
Ano, větší displej je jasný, jeho rozměry jsou zatím sice neznámé možná 4,7", nebo i více. Obrovská výhoda v jeho kompaktnosti bude už možná na hraně, bohužel doba si asi větší displeje žádá, další otazník je rozlišení. Dost se také očekává od fotoaparátu, no jsem zvědav. Jinak zaoblené rohy měly už předchozí iphony, půjde spíš o zaoblené hrany:) zapadalo by to do linie Air.
anonim
snad jediný dva důvody, proč by se ten, už tak dost blbej, mobil dal koupit se otočily
mental.disease
Ty voe, to je správa hodná bulváru.
A kto to jako vystavoval??
Na tom panely s "príslušenstvom" nesedí ani logotip iPhone 6 coming soon :-))
Tie kryty vyzerajú tak na 5-6" fony sotva 4,7.
A v Apple o tom ani netušia :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze