Apple iPhone 5 už není žádným tajemstvím: unikají desítky fotografií

40

Oficiální uvedení nového iPhonu 5 se už blíží, ruku v ruce s tím unikají na internet stále nové a kvalitnější fotografie či videa, které iPhone 5 nebo jeho části zachycují. Vzhled nového iPhonu už není tedy žádným tajemstvím. Pojďme se podívat na uniklé snímky z posledních dnů.

Jak jistě víte, iPhone se vyrábí v čínských továrnách Foxconnu v Shenzenu a v celém výrobním procesu figuruje několik desítek tisíc dělníků. Při tomto počtu zaměstnanců se nedá zabránit občasnému úniku nějakého dílu, zvláště v době, kdy výroba iPhone 5 jde do finiše. Druhým zdrojem úniku mohou být společnosti vyrábějící příslušenství (různé kryty a podobně), které teoreticky mohou mít tyto díly získané oficiálně a nedodrží smlouvu o zákazu jejich zveřejňování. Dříve se Applu dařilo vcelku úspěšně vzhled iPhonu tajit, v případě šesté generace se mu to ale vůbec nedaří.

iPhone 5: jednotlivé díly a porovnání s dílem z iPhone 4S

Na serveru sohu.com se objevily fotografie společně s přesnými rozměry telefonu. iPhone 5 bude mít výšku 124,46 milimetrů, šířku 58,58 milimetrů a tloušťku 7,41 milimetrů. V porovnání s iPhone 4/4S vyrostl o 9,26 milimetrů, šířka zůstala stejná, a hloubka se zmenšila o 1,89 milimetrů. Zmenšení hloubky je docíleno hlavně použitím hliníku na zadní část telefonu, který je znatelně tenčí než sklo, použité u modelu iPhone 4/4S. Též sklo, kryjící displej je tenčí, s největší pravděpodobností půjde o novou generaci Gorilla Glass.

iPhone 5: rozměry a srovnání s předchozími generacemi iPhonů

Jediné, co zatím není jasné a co zůstane tajemstvím až do oficiálního představení, je název nového iPhonu. Bude to skutečně iPhone 5, nebo stejně jako u iPadu použije Apple název "nový iPhone"? Osobně se kloním ke druhé variantě, jelikož z nových produktů Apple má číselné označení už jen iPhone. Co myslíte vy?

Zdroje: slashgear.com, slashgear.com

Diskuze ke článku
Noxius
hambil by som sa kupiť si telefon ktorý nema skoro ziadne uzivatelske prostredie, "ovlada uzivatela", a v podstate za 5 rokov presiel minimalnou zmenou dizajnu ... :DDDD
IMBA
Přesně tak! Už aby se prodával! Včera jsem se už zbavil 4Ska a jedu na záložním 3GSku a neskutečně se těším na New iPhone
MK
Krása, ta šestá revoluční řada ikon. Ale s tím protaženým displejem kopíruje samsung.
Alex
Vypadá to dobře, mě se to líbí, je to Apple, a rozhodně nekopíruje Samsung, kam jinam by asi měl zozšířit displej ? Do šířky ? To asi těžko !! Spíše mě zajímají nové funkce a haedware ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze