Apple iPad mini už dnes večer: na co se můžeme těšit?

12

Zítřejší den je velkým svátkem pro všechny fanoušky společnosti Apple. Chystá se totiž oficiální představení iPadu mini a my chystáme tradiční on-line přenos. V dnešním článku si shrneme vše, co o malém Apple tabletu již víme.

Do světa tabletů přišel Apple v roce 2010. Celý jej od základu změnil a jméno iPad platí takřka za synonymum pro tablet. Velký iPad nicméně nabízí úhlopříčku 9,7 palce. Konkurence však vyrábí i mnohem menší tablety, o kterých kdysi Steve Jobs ani neuvažoval. Nyní se však věci mění a Apple zítra podle všeho představí iPad mini.

Představení Apple iPad mini můžete on-line sledovat zde

Pozvánka, kterou Apple rozeslal novinářům

Specifikace a ceny

Specifikací příliš známo není, ale to nejdůležitější – úhlopříčka displeje, známé je. iPad mini bude mít 7,85 palcový displej s rozlišením 1024 x 768 pixelů. V oblasti jemnosti mezi špičku patřit nebude. Sedmipalcové tablety Nexus 7 a Kindle Fire nabízí rozlišení 1280 x 800 na 7 palcích. Unikla také informace o údajné tloušťce, která by měla být pouhých 7,3 milimetrů. Změnou projde také konektor a dle očekávání nabídne iPad mini nový Lightning konektor, který je menší a navíc nezáleží na tom, jak jej do zdířky zasunete.

Pravděpodobná podoba iPadu mini

Poměrně přesné informace máme o cenové politice Applu v případě iPadu mini. Základní cena za 8 GB Wi-Fi verzi by měla činit 249 euro, což je v přepočtu zhruba 6 300 Kč. K dispozici budou ale i větší úložiště. Konkrétně 16 GB, 32 GB a 64 GB. Jde tedy o verze odvozené od většího iPadu, ke kterým přibyla právě prvně jmenovaná 8 GB varianta. U všech paměťových verzí bude dále možné vybírat z Wi-Fi či Wi-Fi + 3G verze. Podporováno by mělo být i LTE. Kompletní ceník si prohlédněte v tabulce pod tímto odstavcem.

Verze / cena cena v eur cena v Kč
iPad mini 8 GB Wi-Fi 249 eur 6 200 Kč
iPad mini 8 GB Wi-Fi + 3G 349 eur 8 650 Kč
iPad mini 16 GB Wi-Fi 349 eur 8 650 Kč
iPad mini 16 GB Wi-Fi + 3G 449 eur 11 150 Kč
iPad mini 32 GB Wi-Fi 449 eur 11 150 Kč
iPad mini 32 GB Wi-Fi + 3G 549 eur 13 650 Kč
iPad mini 64 GB Wi-Fi 549 eur 13 650 Kč
iPad mini 64 GB Wi-Fi + 3G 649 eur 16 100 Kč

Bude i další velký iPad?

Apple iPad mini by však nemusel být jedinou novinkou, kterou Apple zítra představí. V posledních dnech se totiž spekuluje, že se malé modernizace dočká nový iPad. Bylo to velmi netradiční, doposud to Apple nikdy v průběhu roku neudělal. Jaký by tedy měl zrovna letos důvod? Konektor Lightning. Apple by rád sjednotil konektory na svých zařízeních a když vezmeme v potaz, že iPhone 5, nový iPod Touch i malý iPad mini mají konektor Lightning, zůstal byl velký iPad jediný se starým konektorem.

Kdy, kde a v kolik?

Na samotný závěr si konečně řekneme, kdy si máte zítra udělat čas, pokud nechcete o představení iPadu mini přijít. Vše vypukne zítra 23. října v 19:00 našeho času. Samotná tisková konference se odehrává v California Theatre v San Jose. My vám, pokud to bude možné, zprostředkujeme textový online přenos. Nezapomeňte tak sledovat mobilenet.cz.

Představení Apple iPad mini můžete on-line sledovat zde

Diskuze ke článku
No.aim
Řekl bych to asi takto: Pokud by byla cena poloviční, dalo by se o takovémto pseudopřístroji i uvažovat...
Proto7
+ 16 GB pamate = + 100€ AFKM ? :D
Maty
zajímavej je ten cenovej skok, mezi tou nejlevnější verzí pouze s wi-fi a s verzí s 3g. 2000 tisíce navíc jen za 3g modul navíc je teda doooost
Tom
Ovce budou mít radost. Uvažující člověk bude hodně přemýšlet, jestli si místo tohoto předraženého "božstva" raději koupí androida, za ty peníze mnohem lepšího...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze