Apple iOS 4.3: co nového update přinese?

Nová beta verze operačního systému iOS 4.3 nabízí slušnou porci novinek. Mezi nejvýznamnější lze zařadit Wi-Fi hotspot, podporu multi-touch gest a poté několik změn kosmetického rázu.

Nová ikona aplikace FaceTime a Wi-Fi Hotspot

Nová verze operačního systému iOS 4.3 beta 1, která je zatím dostupná pouze pro vývojáře, nám poodhaluje, co se můžeme očekávat. Především užitečnou novinku, která se již stala standardem u Androidu Froyo, je podpora Wi-Fi tetheringu, nebo-li z možnost z mobilního telefonu vytvořit Hotspot. Ve zcela novém světle se pak ukazuje podpora multi-touch gest, která nejspíše ocení pouze uživatelé tabletu iPad. Nová gesta budou usnadňovat například rychlejší přístup na domácí obrazovku, a to tahem prstů k sobě. Tahem prstů ze spodní části obrazovky do horní aktivujeme multitaskingovou nabídku. Spekuluje se, že podpora gest by měla vytěsnit hardwarovou klávesu Home Button v příštím nástupci nového iPhone. Nová verze je primárně určená především pro iPhone 4 a tablet iPad, ovšem dočkají se i majitelé starší generace iPhonu 3GS nebo uživatelé multimediálních přehrávačů iPod Touch.

iPhone 4 a iPad
TIP! Přečtěte si recenzi Apple iPhone 4

Mezi změny menšího rázu patří například změny ikony pro videohovory Facetime. Přibyly také nové video efekty, které uplatníme při editaci videa.

Přehled novinek, které přinese iOS 4.3
  • Wi-Fi Hotspot
  • Multi-touch dotyková gesta
  • Nová ikona FaceTime videohovorů
  • Nové videoefekty pro střih videa
  • Podpora Airplay pro aplikace třetích stran
  • iAd bannery pro iPad

Zdroje: phonearena.com, mobileburn.com, engadget.com, engadget.com, appadvice.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze