Aplikaci pro Apple Watch bude mít i Volkswagen

2

Množství dostupných aplikací pro Apple Watch roste každým dnem. Svou troškou do mlýna přispěje po automobilce BMW i konkurenční Volkswagen.

TIP: BMW ConnectDrive dorazí brzy pro Apple Watch

S příchodem Apple Watch se postupně také rozšiřuje počet vývojářů, které své aplikace vytvářejí na novou jablečnou platformu. Výjimkou nejsou ani automobilky. Například BMW, které vyvíjí aplikace, jež komunikují s modely i3 a i8. Nově se do aplikace pro Apple Watch pustí i další německá automobilka – Volkswagen.

Apple Watch

Volkswagen ve svých vozech nabízí systém Car-Net, jehož pokročilé funkce by měla rozšířit právě nová aplikace pro Apple Watch. Díky hodinkám budete moci ovládat například klimatizaci, sledovat umístění vozu na mapě a v případě elektrického vozu i stav nabití baterií.

Auta a mobily – Volkswagen Passat

Zajímavou vychytávkou bude upozornění při jízdě vyšší rychlostí, než kterou jste si zvolili. Tuto funkci využijete, když automobil půjčíte například svým dětem. Díky tomu budete mít přehled o tom, jakou rychlostí se pohybují. Přehled o svých dětech budete mít i díky další funkci. Podobně totiž bude fungovat i upozornění pro opuštění vozu z určité oblasti. Tak poznáte, když se děti zastaví u kamaráda, který bydlí v jiné lokalitě než původní cíl cesty.

Věříme, že po automobilce BMW a nyní Volkswagenu půjdou s kůži na trh i další automobilky. Zůstává jen otázka, která se toho chopí jako další v pořadí.

Zdroje: techcrunch.com