Aplikace SEJF rozšiřuje své možnosti: koupíte si nejen jízdenku

2

Mobilní aplikace SEJF, která byla představena letos v létě, rozšiřuje své možnosti. K možnosti koupě jízdenek na MHD v Praze a dalších městech přibyla i možnost zaplatit parkovné nebo darovat finance na dobročinné účely či využívat slevy. Aplikace je nově propojena například i s MasterCard Mobile.

Přestože premium SMS je stále nejrozšířenější formou placení přes mobil, Sejf má ambice stát se jejím nástupcem. Ocení ho hlavně ti, kdo mají služby Premium SMS blokované (např. zaměstnavatelem na firemním mobilu). Sejf je praktický hlavně pro drobné platby, jakými jsou třeba nákup jízdenek na MHD, parkování, cestovní pojištění, charita a zábava (soutěže, ankety). Umožňuje také okamžité převody peněz z mobilu na mobil mezi jednotlivými uživateli sejfu a využití slevenek.

Sejf

Jízdenky a nové funkce

SEJF umožní koupit jízdenku na MHD v Praze, Liberci, Rychnově nad Kněžnou a Ústí nad Labem. Užitečnou funkcí je geolokace. Ta přístroj najde v daném městě a nabídne relevantní tarify jízdného nebo parkovného. Parkovné je pak možno hradit v 10 městech, mezi kterými najdeme například Litoměřice, Děčín, Ústí nad Labem nebo Třebíč. Praha však chybí, i když v plánu je také. K pořízení parkovacího lístku nebo jízdenky, která je uživateli doručena do sejfu, pak stačí pouhá 3 kliknutí a nemusíte tak hledat konkrétní kód, který je potřeba zaslat SMS zprávou.

SEJF přináší alternativu také k DMSkám. Dárcovský příspěvek nadacím a charitativním organizacím lze odeslat v libovolné částce, která nepřesáhne 3000 Kč, přičemž nadace obdrží peníze okamžitě. „Dárci si sami zvolí výši daru a následně mohou být informováni o tom, jak byl jejich příspěvek konkrétně využit. Předpokládám, že právě to bude inspirovat další lidi k podpoře,“ říká Pavla Gomba, ředitelka české pobočky UNICEF. Kromě této organizace je možno přispět například také na Konto Bariéry, Kapku Naděje, Český červený kříž nebo SOS dětských vesniček,

Prostředí aplikace Sejf a koupě jízdenky, placení parkovného a využití slevy

Jak dostat peníze do Sejfu?

Sejf funguje jako elektronická peněženka. Abyste mohli ze Sejfu něco zaplatit, musíte nejdřív do něj vložit finanční obnos. Možností je několik. Z těch tradičních máte možnost finance přidat převodem z účtu, inkasem nebo přímo vložením hotovosti na pobočce banky, případě ale můžete peníze vložit přímo na mobilu platební kartou nebo například nově také s MasterCard Mobile, PaySec, Era Smartbanking nebo ČSOB Smartbanking. Je nutno ale dodat, že převod financí je zpoplatněn a činí maximálně 2% z vkládané částky. Maximální zůstatek v Sejfu může kvůli legislativním restrikcím činit 500 EUR, respektive ekvivalent v českých korunách.

Slevy, nabíjení finančních prostředků a možnost poslat peníze na jiný mobil se Sejfem

Aplikace je k dispozici pro iOS a Android, verze pro Windows Phone se zatím neplánuje, nicméně společnost registruje zvýšený zájem uživatelů telefonů s touto platformou a pokud uživatelů přibude, bude i tento systém podporován.

Stáhnout Sejf

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Petr
Jaké všechny poplatky Sejf účtuje? Je to jen oněch 1,6-2% při nabíjení peněženky a poté už je vše bez poplatku? Tzn. všichni příjemci dostanou plné částky, které posílám a ani mně nebude účtováno více?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze