Aplikace pro přechod z Androidu na iOS je už v Google Play

3

Na slibované aplikaci Apple Music pro Android Apple stále ještě pracuje. Přesto se však nyní objevila v Google Play první aplikace od Applu pro tento operační systém. Její účel je však jiný. Aplikace Move to iOS má dosavadním uživatelům Androidu usnadnit přechod na zařízení s iOS a přenést jejich data.

Aplikace, která byla ohlášena 25. září při představení nových iPhonů, umožňuje rychlé, pohodlné a bezpečné přenesení kontaktů, historie zpráv, webových záložek, mailových účtů, kalendářů a složky Camera Roll s pořízenými fotografiemi a videi. Celý proces proběhne automaticky během několika kroků a data se přitom neukládají do žádného cloudu.

Move to iOS

Při migraci vytvoří váš nový iPhone nebo iPad soukromou Wi-Fi síť, ke které se připojí staré zařízení s Androidem s nainstalovanou aplikací Move to iOS. Po zadání bezpečnostního kódu se začne přenášet obsah, který se v zařízení s iOS uloží na správných místech. Po přenesení stačí jen nastavit výchozí mailový účet a iPhone nebo iPad můžete rovnou používat. Move to iOS podporuje Android 4.0 a vyšší.

Apple nicméně není jedinou společnost, která podobným způsobem usnadňuje uživatelům s Androidem přechod na svou platformu. V Google Play má už delší dobu Microsoft svou vlastní aplikaci Switch to Windows Phone, která umožňuje transfer kontaktů, historie zpráv, fotografií, videí a hudby.

Stáhnout Move to iOS

Google Play (zdarma)

Zdroje: play.google.com, theverge.com, support.apple.com

Diskuze ke článku
iPhone
Je možné přenést data na již spuštěný iPhone?
WP
Ja bych potreboval aplikaci na prechod na W10M. Existguje neco takove?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze