Aplikace od Staropramenu vás dostane do hospody

„Tak někdy zajdem na pivo, ne?” Kolikrát už jste tuhle větu řekli a jak dlouho většinou trvalo než jste si to pivo vážně dali? Staropramen se tenhle časový rozestup snaží zkrátit na minimum aplikací PIVO?!.

Vlastně na tom není nic složitého, aplikace prostě všechny ty smsky, maily a zprávy na facebooku zcvrkne do lakonického „PIVO?!,“ na které se dá odpovědět buď ano, nebo ne. Nic jiného vědět nepotřebujete. Prostě zvolíte v seznamu kamarády, zvolíte místo, kde se potkáte, čas a aplikace všem rozešle notifikace kdo a kdy zve na pivo. V detailu akce pak vidíte, kdo je pozvaný a kdo už se rozhodl, takže můžete v klidu rozmyslet, jestli s touhle sestavou chcete něco vypít. Ono to vlastně nemusí být nutně jenom pivo.

Vývojáři si naštěstí dali záležet, takže všechno je na první pohled jasné. Na začátku se přihlásíte pomocí sms a pak už je zvaní kamarádů otázkou pár kliknutí. Pro přidání dalších kamarádů, kteří aplikaci ještě nemají, máte klasické možnosti přes sms, mail, facebook nebo twitter. Aplikace je provázaná s vaším telefonem, takže jedním kliknutím si akci můžete přidat do kalendáře nebo se na mapě podívat, jak se do hospody dostanete. Při zadávání místa vám totiž PIVO?! nabízí, které restaurační zařízení patrně myslíte a pak ho zanese do mapy.

Na iPhonech je notifikace aktivní, takže můžete pozvánku přijmout nebo odmítnout jedním přejetí prstu. Mě osobně potěšil i její zvuk, cinknutí půllitrů si prostě nespletete s ničím jiným a funguje podobně jako zvonek na Pavlovovy psy.

Aplikace PIVO?! patrně nebude pro každého, někdo si prostě radši pošle ten hromadný mail s vtipným předmětem. Pro nás geeky/pivaře je to ale přesně to, na co jsme čekali.

Stáhnout Pivo?!

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)