Aplikace Horské služby je ke stažení už i pro Windows Phone

V případě nouze velmi užitečná aplikace pro všechny milovníky letních i zimních horských radovánek, Horská služba je nyní k dispozici také pro majitele telefonů s operačním systémem Windows Phone 8. Rozšiřuje tak stávající dvojici verzí pro Android a iOS.

Vývoj aplikace, která bude nyní k dispozici ještě více uživatelům, podpořila Česká pojišťovna a Horská služba ČR.

Tato originální aplikace pomáhá turistům v případě nouze a zároveň poskytuje celou řadu dalších užitečných funkcí. Dosud mohli aplikaci využívat pouze uživatelé mobilních telefonů s operačním systémem Android a iOS. Nyní se jejich řady rozšiřují o ty, kteří ve svých telefonech používají Windows Phone 8.

Aplikaci Horská služba si jen pro telefony s Androidem stáhlo již skoro padesát tisíc uživatelů. „Těší nás, že lidé naši aplikaci hodnotí nejvyšším počtem pěti hvězdiček, ale především jsme rádi, že aplikace plní svoji službu – zachraňuje lidské životy,“ říká Jiří Brožek, náčelník Horské služby ČR. „Od té doby, co mobilní Horská služba funguje, zachránila již čtyři životy. Díky určení přesného místa se významně urychluje navigace ke zraněnému či ztracenému. Je přitom jedno, zda tomu tak je v létě nebo zimě,“ upřesňuje Brožek.

Tip: přečtěte si také článek - Odolný Sony Ericsson Xperia active využívá Horská služba ČR

Nová verze pro operační systém Windows Phone 8 zachovává všechny funkčnosti již představené aplikace, kvůli specifickému prostředí telefonů se však proměnil její design. „Spuštěním této verze Horské služby plníme náš slib, že se aplikace dostane k více lidem. Podle našich odhadů si ji jen v Česku může stáhnout do svých zařízení s Windows Phone až sto tisíc uživatelů,“ říká Hana Kovářová, vrchní ředitelka Úseku marketingu České pojišťovny.

Co vše přesně aplikace umí?

–Zásadní funkcí aplikace je rychlé a snadné přivolání pomoci nejbližší hlídky Horské služby v případě nouze. Tato funkce navíc není závislá na dostupnosti datového signálu, ale pracuje s lokalizací pomocí GPS. Aplikace dokáže rovněž odeslat Horské službě nouzovou SMS zprávu s přesnou polohou uživatele telefonu.

–Mobilní "Horská služba“ umí také podle aktuální polohy uživatele najít nejbližší stanici Horské služby a zobrazit její telefonní číslo a dobu provozu. V zimních měsících pak pomůže také vyhledat lyžařská střediska, poskytne základní aktuální informace o sněhových podmínkách, lavinovém nebezpečí a počasí na daném místě.

Součástí aplikace jsou čtyři informační oblasti:
  • Desatero Horské služby,
  • návod, jak poskytnout první pomoc,
  • pravidla jízdy na sjezdovkách,
  • instrukce, jak předcházet nebezpečí v lavinových oblastech.

Aplikace je již nyní k dispozici zdarma ke stažení skrze obchod Windows Phone Store. Níže se pomocí kliknutí na příslušné bannery dostanete i na zmiňované verze pro další operační systémy.

Stáhnout Horská služba

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze