Aplikace ČSOB a Era Smartbanking ve zcela novém kabátu

8

ČSOB a Era připravily novou verzi své úspěšné mobilní aplikace pro chytré telefony. Smartbanking 2.0 nabídne zcela nový vzhled a několik zajímavých vylepšení. Uživatelé se mohou těšit například na novou funkci, která jim ihned po přihlášení zobrazí všechny důležité informace – zůstatek na běžném účtu, čekající platby, blokace na účtu atd. – na jedné obrazovce. Nová verze aplikace je k dispozici od začátku prosince 2013.

„Uživatelské prostředí a způsob ovládání bylo přepracováno tak, aby odpovídalo aktuálním trendům na trhu s mobilními aplikacemi a pohodlnějšímu ovládání. Nová grafika je více svěží a informace na obrazovce jsou klientům prezentovány příjemnější a srozumitelnější formou. Úpravu jsme testovali společně i s našimi vybranými klienty, abychom si byli jisti, že jejich stávající komfort nesnížíme, ale naopak ještě posuneme dál. Zároveň jsme implementovali několik zásadních bezpečnostních vylepšení, která aplikaci dělají ještě bezpečnější, než byla,“ říká Jan Vimr, výkonný manažer útvaru Rozvoj elektronického bankovnictví ČSOB a Ery.

ČSOB a Era Smartbanking 2.0

Nejvíce plateb provádějí uživatelé přes ČSOB a Era Smartbankingv pondělí mezi 10 a 12 hodinou (platí pro muže i ženy). Rozdíl mezi využíváním smartphonů k platbám mezi muži a ženami je ovšem v počtu i objemu podaných plateb – zatímco u žen činí průměrný objem jedné platby cca 4 700 Kč, u mužů je průměrná částka téměř dvojnásobná (9 200 Kč). Muži navíc platí přes smartphone dvakrát častěji než ženy.

Nové funkce ČSOB a Era Smartbankingu 2.0

  • Funkce „Úvod“: ihned po přihlášení uživatel uvidí na jedné obrazovce nejdůležitější informace, které potřebuje, tedy zůstatek na běžném účtu a kreditní kartě, počet čekajících plateb a blokací na účtu, grafické znázornění stavů zůstatku v čase a další.
  • Zobrazení jména přihlášené osoby.
  • Funkce „Jednorázová platba“: slučuje formulář tuzemské platby a převodu mezi vlastními účty.
  • Osobní úvěry: zobrazení předschválených limitů úvěrových produktů, online scoring a objednání produktu.

Aplikace Era smartbanking 2.0 a ČSOB SmartBanking 2.0 byla pro klienty uvolněna na Google Play, AppStore, Windows Phone Store a Windows Store během prosince 2013. Stávajícím klientům se objeví jako aktualizace jejich dosavadní verze, kterou nicméně mohou využívat minimálně do února 2014. V případě, že mají v chytrém telefonu nastavenu automatickou aktualizaci aplikací, objeví se nová verze sama ihned.

Stáhnout ČSOB Smartbanking

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Stáhnout Era Smartbanking

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroj: TZ ČSOB

Diskuze ke článku
kuprt
No nevim. Jediná změna mi příjde, že místo klasických dláždic jsou tam teď ikonky pod sebou s popisem co znamenají. Je to teda u WP. Vyhovoval mi spíš starší model ale jestli se nějak ještě zlepšila bezbečnost, do toho nevidím, tak to je jedinej přínos. Jinak ta aplikace byla dobrá už od začátku.
Jiří Borsuk Zábranský
Jiří Borsuk Zábranský
Jeste starou verzi CSOB aplikace uzivam jiz nejaky patek, no podle komentu na Google Play udajne jen posun k horsimu, no mozna je to o zvyku, zvazuju jestli aktualizovat, nakonec se tomu ale stejne nevyhnu.
gior
Předchozí grafika se mi, na WP, zamlouvala víc. Jednak se pohodlněji trefovalo do dlaždic a druhak to bylo víc metro. Spíše bych ocenil barevné rozlišení dlaždic, než jejich zmenšení.
ahl
Čsob nová aplikace není kompatibilní s nexus 7 3G 2012- verze android Kit-kat :(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze