Android Wear se s budoucí aktualizací naučí Wi-Fi a gesta

1

Většina chytrých hodinek v současnosti využívá mladou platformu Android Wear od Googlu. Ta by dle dostupných informací měla získat podporu nových funkcí v jedné z budoucích aktualizací.

Google svou platformu Android Wear, která je speciálně určená pro chytré hodinky, neustále vyvíjí. Aktuálně se hovoří o budoucí aktualizaci, která by měla přinést podporu připojení skrze Wi-Fi. To se bude hodit ve chvílích, kdy nebudou hodinky spárovány s telefone skrze Bluetooth a vám tak na zápěstí dorazí důležitá oznámení. Klíčový je především fakt, že mnoho aktuálních modelů již Wi-Fi modul obsahuje a bude tudíž pouze stačit jej softwarově zpřístupnit.

Android Wear

Další zásadní a ze stran uživatelů vítanou novinkou by mělo být přidání ovládání za pomoci gest. V prvé řadě by mělo být možné listovat mezi chytrými kartami pohybem ruky, na které budete vaše hodinky mít. To by mělo zásadně usnadnit ovládání, neboť již nebude vždy nutné používat i druhou ruku. Aktuálně je palčivým problémem také komplikovaný přístup k aplikacím určeným pro Android Wear. Většinou je nutné je hledat poměrně hluboko v menu. To by měla aktualizace změnit.

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
Jerry
Přístup k aplikacím řeší geniálně Wear mini launcher, karty google now jsem kvůli jejich zbytečnosti v ČR (ukazuje se jen počasí, což stejně na displeji vidím pořád) vypnul.
Wifi super, konečně budu moct chodit po celém bytě a notifikace dorazí.
A mohli by konečně zamakat i na lokalizaci. není třeba komplet čeština, ale nechápu, proč to neumí převzít třeba české názvy dnů...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze