Android Pay startuje už dnes. Zatím pomalu a opatrně

1

Po několika únicích a odkladech je dnes ten den, kdy oficiálně startuje platební systém Android Pay. Nečekejte však fanfáry, velké akce a lidi odhazující svoji kreditku do dálky. Start je spíše formální a ukazuje, že před sebou má systém ještě spoustu práce.

Jak už jsme u jiných projektů Googlu zvyklí, k uvolnění bude docházet po malých dávkách a v závislosti na regionu. Prakticky se jedná o aktualizaci aplikace Google Wallet, jejíž další vývojovou fází je Android Pay. K jeho spuštění jsou nezbytné další dva předpoklady. Operační systém Android 4.4 a vyšší v kombinaci s NFC.

Android Pay

Výsledkem pak je, že svůj smartphone můžete použít k bezkontaktnímu placení u vybraných prodejců. V mobilu máte virtuální platební kartu. K programu se prozatím připojila Visa, MasterCard, American Express a Discover. Seznam participujících obchodníků zase ukazuje následující obrázek.

Android Pay

Android Pay tak čeká dlouhá cesta. V první řadě bude potřeba zahrnout do projektu více bank. Apple jich v současnosti podporuje více, ale to by se mělo zanedlouho srovnat. Dalším krokem je spuštění aplikací, které umožní nákupy a platby přímo v mobilním telefonu, to se ale stane až ke konci roku.

Zdroje: officialandroid.blogspot.cz

Diskuze ke článku
Martin Šrámek
Martin Šrámek
Totálně mě Google v poslední době se*e a to mám Nexus 5. Co se týče update jako celkově, dále všechny služby jsou primárně v USA na globalizaci kašle.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze