Android nebyl původně určený pro telefony, ale pro fotoaparáty

4

Android dominuje trhu s chytrými telefony. Každý den je po celém světě aktivováno 1,5 milionů s Androidem a na konci roku by měla být dosažena miliarda aktivací. Smartphony a tablety s Androidem má v nabídce 320 operátorů ve 160 zemích světa. Pokud by však vše šlo, jak bylo původně plánováno, tak by bychom se dnes setkávali s Androidem pouze ve fotoaparátech.

Andy Rubin, který v polovině března nečekaně odešel po více než pěti letech z čela vedení vývoje Androidu, na ekonomickém summitu v Tokiu řekl, že Android nebyl původně určen pro telefony. Google, který získal Android v roce 2005, počítal s Androidem jako platformou pro chytré fotoaparáty s cloudovou službou pro ukládání fotografií. Protože ale tehdy nebyl trh s digitálními fotoaparáty ještě tak velký, rozhodl se Google zkusit to s chytrými telefony.

Tip: Samsung Galaxy Camera: fotoaparát zkřížený s Galaxy S III (video)

Fotoaparáty s Androidem

Co je však možná nejzajímavější, je fakt, že Android nebylo nutné pro použití v telefonech nijak složitě upravovat. Podle Rubina byl Android prostě jen přenesen na jiný druh zařízení. V tomto novém světle se tak digitální fotoaparáty Samsung Galaxy Camera a Nikon Coolpix S800c už nejeví jako výstřelek, ale spíše jako návrat ke kořenům Androidu.

Zdroje: slashgear.com, talkandroid.com

Diskuze ke článku
Vacul
Taky to podle toho funguje..aby to jelo plynule potřebuje min 4jádra a 2GB Ram a eště se to pořád kouše :D
blue.sun
Jeste,ze to tak nedopadlo. Oba fotaky s droidem ukazuji,ze je to tezky omyl. Rychlost bidna, spotreba neumerne vysoka a ovladani nanejvys nepohodlne...
Tom
Aha. Tak tím se to vysvětluje...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze