Android N pro tablety by mohl pracovat se dvěma aplikacemi na displeji

14

Nároky na mobilní operační systémy se rok od roku zvyšují. Už nejde jen o konzumaci obsahu a výkon na hry. Často by tablet mohl nahradit pracovní nástroj, ale brání tomu nedospělost samotného prostředí. Například Android stále nepodporuje práci dvou aplikací na jednom displeji, což zamrzí především u tabletů. S příchodem Androidu N by se to však mohlo změnit.

Google Pixel C
Google Pixel C využívá systém Android, jistě by však dokázal mnohem více.

Právě zmíněná nevýhoda v podobě chybějící funkce Multi-Window vyniká čím dál více. Google má nyní vlastní konvertibl Pixel C, který se spoléhá na možnosti systému Android. Na druhou stranu se již jedná o téměř pracovní zařízení s plnohodnotnou klávesnicí. Dle posledních informací se však blýská na lepší časy. Glen Murphy, vývojář prostředí a funkcí v Androidu a Chromu, řekl, že v současné době probíhá vývoj hned několika nových funkcí a spadá mezi ně i podpora běhu dvou aplikací na jednom displeji současně. Murphy doufá, že se jeho tým bude moci již brzy podělit o více informací. Jeho slova dávají naději na brzké zavedení funkce, možná již v budoucím Androidu N.

TIP! Android v listopadu: verze Lollipop téměř na třetině zařízení

Multitasking na tabletu v podání Samsungu

Nezbývá než doufat, že se vývojářům vše povede a Androidu alespoň dožene konkurenci, alespoň co se týče práce s více aplikacemi. Windows tablety totiž tuto funkci zvládají již od verze 8 a letos se posunul také Apple, který možnost dvou oken na jednom displeji přinesl společně s iOS 9 na nové typy iPadů. U Androidu platí, že máte-li čistou verzi, této funkce si neužijete. Její přínos je nicméně velký a tak někteří výrobci přistupují k vlastním řešením prostřednictvím svých nadstaveb. Typickým příkladem je jihokorejský Samsung.

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
Josef
To je dobrá zpráva. Věřím že Android bude jednou plnohodnotný operační systém a že bude konkurovat všem desktopovým systémům. Windows už mi s verzí 10 nevyhovuje, kvůli malé přizpůsobivatelnosti. Snad pro něj jednou budou firmy jako Adobe ap. vyvíjet plnohodnotné verze svých programů, stejně jako pro Windows.
satai
Konecne by obrazovka 1:sqrt(2) zacala davat smysl.
Uličník
tak že by funkce, která měla být už v androidu 5.0 byla v nějakém systému konečně uvolněna ? :D je načase..
Sam
Google je teď jediný který z něčím podobným může přijít a taky věřím, že ten systém jednou budeme mít na pc.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze