Android Device Manager dostal konečně aplikaci

6

V srpnu představil Google službu, která nabídla možnost na dálku vyhledat, prozvonit a smazat vaše zařízení s Androidem. V září jí pak vylepšil o možnost zamknout ho. Stále mu však na rozdíl od konkurenčních řešení chyběla aplikace. To se však nyní změnilo a ztracené zařízení už můžete najít a vymazat i pomocí jiného smartphonu nebo tabletu.

Aplikace, která je zdarma, a stejně jako webová aplikace funguje na zařízeních s Androidem 2.2 a vyšším. S webovou verzí má přitom společné i funkce, kterých není mnoho, ale nechybí nic zásadního.

Aplikace najde všechna zařízení přiřazená k vašemu účtu Google a zobrazí je na mapě. U telefonu můžete na dálku spustit na pět minut zvonění, což oceníte zejména ve chvílích, kdy hledáte telefon a nevíte, kam jste ho založili. Ostatní funkce již spíše využijete v mnohem nepříjemnějších chvílích, kdy vás o vaší mobilní hračku připraví zloděj. Na dálku můžete resetovat PIN zámku obrazovky a vymazat všechna data v telefonu.

TIP: Android Device Manager nově zamkne telefon na dálku (zkušenosti)

Něco obdobného jako Android Device Manager mají i ostatní platformy. Android byl poslední, kterému oficiální aplikace na vyhledávání a ovládání zařízení na dálku chyběla. Apple nabídl pro platformu iOS službu Find My iPhone už před více než třemi roky. Podobnou funkcionalitu mají roky i telefony se systémem Windows Phone.

Stáhnout Find My Device

Google Play (zdarma)

Zdroje: play.google.com

Diskuze ke článku
Petr
Doteď jsem nepochopil, k čemu to je. Jestli to přežije reset do továrního nastavení, tak pak má problém každý, kdo koupil bazarový telefon, původní majitel ho tedy může sledovat a nebo mu to i zablokovat. Jestli to reset nepřežije, tak se toho zloděj zbaví za 5s. A pokud přežije, zloděj s IQ nad 80 přehrajou ROMku. Že první co udělá je že vypne telefon a vyndá z něj sim je snad jasné.
Michal Brutenič
Michal Brutenič
Po aktualizaci mého nexus 7 2013 na android 4.4.2 mi zmizel ze správce zařízení a nemohu ho dostat zpět. Nemohu přes pc vzdáleně instalovat aplikace ani uzamknout, nemohu nic.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze