Android 15 by mohl oficiálně dorazit už zítra

Android 15 by mohl oficiálně dorazit už zítra
Fotografie: Pixabay
  • Mluví se o tom na základě veřejného komentáře jednoho z vývojářů společnosti Google
  • Systém by se měl interně jmenovat Vanilla Ice Cream

Server 9to5google.com informoval o tom, že se Android 15 Developer Preview dočkáme pravděpodobně již zítra.


Redaktoři 9to5google.com si totiž všimli veřejného komentáře zveřejněného na webu Android Open Source Project, v němž jeden z vývojářů společnosti Google uvedl, že první Android 15 Developer Preview je naplánováno již na tento čtvrtek 15. února 2024. Vývojář jej v komentáři nazývá Androidem V, což by mělo odkazovat na interní kódové označení verze Vanilla Ice Cream. Pokud byste to náhodou nevěděli, dřívější verze Androidu se standardně přezdívaly po různých sladkostech. Google od toho sice veřejně upustil, ovšem interně Android v Mountain View stále pojmenovávají po sladkostech.

Pokud by tedy bylo dodrženo zítřejší datum vydání prvního Android 15 Developer Preview, přišla by nejnovější verze pouze něco málo přes týden po uvedení Androidu 14 QPR3 Beta 1 a o týden později, než přišlo loni první Developer Preview Android 14 (bylo vydáno 8. února 2023).

Dá se očekávat, že vyzkoušet Android 15 Developer Preview půjde pouze prostřednictvím zařízení Pixel a i ti, kteří jsou přihlášení do beta testování, prozatím setrvají na Androidu 14, neboť Developer Preview jsou standardně nestabilní a nepřipravená k veřejnému používání. Každopádně bychom se tak již zítra mohli dočkat prvního pohledu na to, co by mohla přinést nejnovější verze operačního systému Android – mluví se přitom například o snadnějším režimu pro méně zkušené uživatele, více informacích o stavu baterie a dalších funkcích, jak informuje androidauthority.com. Co byste si od Androidu 15 přáli vy? Dejte nám vědět v komentářích.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze