Amazon neřekl poslední slovo: chystá Fire Phone 2

2

V polovině června Amazon představil svůj první smartphone Fire Phone, do kterého vkládal velké naděje a vybavil ho nejen výkonným hardwarem, ale také hned šesticí kamer. Amazon to však přestřelil s cenou a tak se Fire Phone špatně prodával. Poučený z této zkušenosti se však Amazon nevzdává a chce to zkusit znovu.

Šéf Amazonu Jeff Bezos to naznačil na konferenci Business Insider v New Yorku v rozhovoru s Henrym Blodgetem, generálním ředitelem Business Insider. Na dotaz, jak na tom Fire Phone je, Bezos navrhl „Zeptejte se mě za několik let.“ Dodal, že „bude třeba několika opakování.“

Amazon Fire Phone
První generace Amazon Fire Phone

Amazon Fire Phone 2 pravděpodobně přijde i přes to, že podle přiznání Amazonu prodělal 170 milionů dolarů.V neprodaných telefonech, na které někde sedá prach, přitom firma má 83 milionů dolarů. Hlavním důvodem přitom není tak revolučnost telefonu, ale příliš vysoká cena. Amazon si řekl o astronomických 649 dolarů za 32GB verzi a 749 dolarů za 64GB verzi.

TIP: Amazon Fire Phone naživo: ohromí 3D efekty a 6 kamerami (video)

Bezos zdůraznil, že riskování bylo vždy pro Amazon důležité, a i když prodělal miliardy dolarů ve svých selháních, nakonec uspěl. Často přitom zmiňuje, jak kritici rozcupovali první čtečku elektronických knih Kindle v roce 2007, která nakonec položila základy nové široce používané skupině výrobků. Zdá se, že podobně dlouhodobé úsilí chce Amazon vynaložit i v případě svých chytrých telefonů.

Zdroje: slashgear.com, fortune.com