Alcatel One Touch POP C9 oficiálně: dostupný tabletofon pro masy

2

Alcatel nezahálí a kromě dvojici tabletů představil na letošním veletrhu CES v Las Vegas také tabletofon, který nese označení POP C9. Na co se můžete těšit? Tak předně 5,5palcový displej s qHD rozlišením, čtyřjádrový procesor s taktem 1,3 GHz a v neposlední řadě také 8Mpx fotoaparát a podporu paměťových karet, zamrzí však nižší uživatelská paměť.

Nepřehlédněte:

Alcatel One Touch POP C9
Alcatel One Touch POP C9 na oficiálním snímku

Alcatel One Touch POP C9 je dalším tabletofonem, který se bude snažit zaujmout především zákazníky, pro které jsou výrobky konkurenčních a známějších výrobců zkrátka drahé. Alcatel se totiž jako vždy bude snažit udržet cenovku co možná nejníže. K tomu se však váží i určité kompromisy. Na co se tedy můžeme těšit, a co naopak zklame?

Alcatel One Touch POP C9 bude dostupný v šesti barevných variantách

Prostorný displej

Tím hlavním je samozřejmě displej. Alcatel One Touch POP C9 nabídne 5,5palcový qHD IPS displej, což je vzhledem k velikosti úhlopříčky ještě dostatečné rozlišení. Alcatel v tomto případě určitě mohl sáhnout po HD zobrazovači, bohužel si budeme muset vystačit s rozlišením 960 x 540 pixelů. Alcatel ani v tomto případě nezapomněl na speciální úpravu, která zamezuje nadměrnému zašpinění displeje mastnotou.

Výkonný, avšak s malou pamětí

Uvnitř nalezneme čtyřjádrový procesor s taktem 1,3 GHz, paměť RAM se zastavila na hodnotě 1 GB. Zamrzí však uživatelská paměť, která se zastavila na 4 GB, což může působit problémy při instalaci velikostně náročnějších aplikací. Naštěstí nechybí podpora paměťových karet microSD, tímto způsobem můžete získat dalších 32 GB volného místa.

Dokoupit si můžete také speciální klip

Rovněž potěší 8Mpx fotoaparát s přisvětlovací diodou. Video můžete natáčet ve FullHD rozlišení (1080p) a nechybí rovněž sekundární kamera pro videohovory, která disponuje rozlišením 2 Mpx. Alcatel One Touch POP C9 přijde na trh s operačním systémem Android v jeho starší verzi 4.2.1, doufejme tedy, že Alcatel co nejdříve po vypuštění přispěchá se softwarovou aktualizací alespoň na verzi 4.3 Jelly Bean. Kromě Wi-Fi konektivity (802.11b/g/n) v telefonu nalezneme HSPA+ (21 MB/s), bohužel LTE ani NFC v Alcatelu POP C9 nenajdeme. Příznivce hudby pak ještě potěší stereo FM rádio s podporou RDS.

Hodně barev

Pod zadním krytem nalezneme baterii s kapacitou 2 500 mAh, která by měla udržet telefon při životě minimálně jeden pracovní den. Existovat bude také varianta s podporou dualSIM, od klasické verze se však bude lišit pouze v přítomnosti druhé karty SIM. Obě varianty odlišíte pomocí kódového označení, verze pro jednu SIM kartu nese číselné označení 7047A, zatímco dualSIM verze 7047D. Všechny jistě potěší také pestrá nabídka barevných provedení zadního krytu. Alcatel One Touch POP C9 bude dostupný ve fialové, červené, modré, bílé, černé a šedé barvě. Rozměry telefonu jsou konkrétně 151 × 77,5 × 9,5 mm což víceméně odpovídá velikosti úhlopříčky, váha 189 gramů je však už trochu moc i na takto velké zařízení.

Doplňkově si budete moci dokoupit také speciální klip, který bude chránit celou přední část telefonu. Prozatím však nejsou známy žádné informace o ceně, a to jak volitelného krytu, tak i samotného telefonu. Alcatel One Touch POP C9 by se měl začít prodávat již během několika následujících týdnů v Anglii, jestli se objeví i na našem trhu je však prozatím nejisté. Co říkáte na nový tabletofon od Alcatelu vy?

Technické parametry Alcatel OneTouch Pop C9

Kompletní specifikace
Konstrukce151 × 77,5 × 9,5 mm, 189 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (960 × 540 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetMediatek 6582, CPU: 4×1,3 GHz, GPU: ARM Mali-400 MP
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor2 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 3:48 hodin
DostupnostQ1 2014, 3 990 Kč

Zdroje: alcatelonetouch.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Jakub
Prakticky to samé jako Lenovo A850...
Peter
151 × 77,5 × 9,5 mm což víceméně odpovídá velikosti úhlopříčky, váha 189 gramů je však už trochu moc i na takto velké zařízení.
Zacinam mat pocit ze kazdy recenzent je retard.Na jednej strane chcu velke uhlopriecky velke baterie a ked sa to dostane vadi im vaha. Tak co sa pani odbornici trochu nad sebou zamysliet a zrovnat si to v hlave...
Myslim ze nikomu nebude vadit vaha 200 gramov ked bude baterka 3800mAh a viac..Uz sa tesim ako budete spievat ked pride nahodou Samsung z bareriou 4000mAh a vahou 200 gramov aky budete ztoho posraty nejaka vaha vam bude ukradnuta..:-))

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze