Alcatel-Lucent a T-Mobile úspěšně dokončily zkušební provoz 400G sítě

9

Alcatel-Lucent a T-Mobile úspěšně dokončily zkušební přenos dat rychlostí 400 gigabitů za sekundu na stávající síti, což otevírá cestu novým vysokorychlostním ultra-širokopásmovým službám.

T-Mobile

T-Mobile rozšiřuje mobilní širokopásmové služby napříč celou Českou republikou a očekává, že do konce letošního roku budou jeho 3G a LTE sítě pokrývat 97 % obyvatel. Zkušební provoz na trase o délce 320 km má demonstrovat schopnost stávající sítě T-Mobile reagovat na rostoucí poptávku spotřebitelů po datové kapacitě a schopnost do budoucna poskytnout ještě vyšší kapacitu a velkoobchodní služby. Technologie 400G umožňuje efektivní datové přenosy, za pouhou jednu sekundu lze přenést objem dat srovnatelný s kapacitou 88 Blu-ray disků.

TIP! T-Mobile v ČR komerčně spouští technologii VoLTE

Zkušební provoz moderní optické síťové technologie 400G společnosti Alcatel-Lucent využívá hustý vlnový multiplex (DWDM, dense wavelength division multiplexing) v rámci stávající síťové infrastruktury T‑Mobile, což ukazuje, jak se mohou optické sítě vyvíjet a plnit i budoucí požadavky bez nutnosti velkých investic do infrastruktury.

„Kromě našich stávajících závazků a poskytování vysokorychlostního přístupu prostřednictvím TeraStream, je pro nás také důležité neustále testovat nové a inovativní technologie. Chceme vždy nabízet našim zákazníkům ten nejlepší uživatelský komfort prostřednictvím těch nejlepších technologií. A nabídka nejrychlejšího přenosu dat je toho přirozenou součástí. Tento zkušební provoz 400G sítě ukazuje, jak je naše síť pokročilá a že jsme schopni naplnit i budoucí poptávku našich zákazníků po ještě vyšší šířce pásma“, řekl Vladimir Klein, CTO společnosti T-Mobile.

Zdroj: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Otomar Thoma
Otomar Thoma
s nizkou urovni limitu FUP jsou takove rychlosti nanic
Otomar Thoma
Otomar Thoma
Jo jsem nastvanej protoze zas patrime k nejhorsim v EU a s nastupem LTE se nic u nas nezmenilo. Operatori umele utahuji kohouty a kazdou kapku si nechavaji stedre zaplatit...
Tom
Problem nie je v transportnej siete ,ale v pristupovej siete 3G/LTE a jej napojeni na transportnu siet a počte vysielačov ktore maju obslužiť zakaznikov. Počet vysielačov je zufalo malo. Na jeden vysielač pripada priliš veľa zakaznikov.
Radek
Proč se v článku, resp. pak v diskuzi, vůbec objevuje zmínka o LTE, když zpráva o zkušebním přenosu se týká optické síťové technologie, tj. pevné, nikoli mobilní sítě?!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze